Vallcebre rep 218.000 € per acabar un dels seus projectes turístics clau

El primer tinent d'alcalde assegura que l'edifici plurifuncional és una construcció municipal, però també un projecte turístic comarcal

Aida Morales
05 de novembre del 2015
Actualitzat a les 17:14h
Edifici plurifuncional de Vallcebre.
Edifici plurifuncional de Vallcebre. | Cedida.

L'Ajuntament de Vallcebre està d'enhorabona, després que la Direcció General de Turisme de la Generalitat els hagi concedit una subvenció de 218.368,57 euros, a través de la qual pretenen finalitzar l'edifici plurifuncional de la vila. Es tracta, segons ha informat el Departament d'Empresa i Ocupació, d'una ajuda per donar suport i fomentar el turisme en el territori, a través de la creació, rehabilitació i millora de les infraestructures i itineraris turístics.

En declaracions a NacióBerguedà, el regidor de Promoció Econòmica i Turisme i primer tinent d'alcalde, Jordi Lapuente, ha celebrat aquesta subvenció que, segons ha dit, permetrà posar en funcionament una part molt important de l'edifici. En aquesta, ha explicat, se situarà l'oficina de turisme, habitacions per a grups, vestidors, dutxes, i “tota una sèrie de serveis complementaris a l'oferta turística de l'Alt Berguedà”. 

“Estarà molt relacionat amb tot el tema de dinamització de l'oferta turística, no només a Vallcebre, sinó a tota l'àrea de l'Alt Berguedà”, ha volgut remarcar. En aquest sentit, ha assegurat que, encara que sigui un projecte local, l'Ajuntament del municipi el concep com una obra d'abast comarcal, ja que donarà servei als municipis del costat, posant èmfasi en activitats de turisme actiu, turisme a la natura i turisme cultural, molt relacionat amb l'àmbit de l'arqueologia i paleontologia. 

A més, l'Ajuntament de Vallcebre està “especialment content” perquè es tracta d'un projecte que va començar fa prop de 12 anys, i que ha costat temps i esforç tirar-lo endavant. “Hi hem treballat molt fort i de valent, i estem molt contents de tenir aquest finançament”, ha afirmat el regidor. 

En un principi, Lapuente ha indicat que l'edifici preveu estar gairebé acabat a finals del 2016, que és quan han de finalitzar les obres d'aquesta subvenció. A partir de llavors, i amb l'ajuda d'altres prestacions, es calcula que l'edifici en el seu conjunt podria estar acabat, com a màxim, el 2017. En total, l'import de l'edifici plurifuncional puja fins als 436.737,15 euros, una obra de grans dimensions, però que el regidor assegura que el Berguedà i Vallcebre podran aprofitar.