L'Ajuntament de Berga fa onejar una bandera negra en record dels 30 miners morts

El consistori afirma que l'accident de fa 40 anys va suposar "un cop massa dur per a la comarca"

Redacció
03 de novembre del 2015
Actualitzat a les 18:09h
990_1446542904negra1
990_1446542904negra1
L'Ajuntament de Berga ha volgut realitzar, aquest dimarts 3 de novembre, un gest de record i homenatge als 30 miners que, avui fa 40 anys, van morir a l'accident miner que es va produir a la mina de la Consolació de Fígols, a causa d'una explosió de grisú. De fet, es tracta de la tragèdia minera més gran dels últims 50 anys a tot l'Estat espanyol, que va truncar la vida de desenes de famílies berguedanes, i que va marcar un abans i un després en el món miner del Berguedà. 

Per aquest motiu, el consistori ha decidit penjar una bandera negra al balcó com a símbol de suport a la comarca i a les famílies afectades. "Es vulgui o no, aquell accident va suposar un cop massa dur per a la comarca", ha declarat l'equip de govern a través d'un comunicat. A partir de llavors, prossegueixen, el treball a la mina "mai va ser el mateix", i l'empresa que va quedar "tocada de mort". 

Aquest dimarts, afirmen que és un dia "trist", però també per recordar aquelles 30 persones que, tal com indicat l'Ajuntament de Berga, "van fer de la mina la seva vida". 
Arxivat a