El Pedrafest fa triplicar els visitants a Saldes durant el Mercat Artesanal

La regidora de Turisme, Jasmina Prat, explica que diversos elaboradors de cervesa han acabat les existències |

Redacció
01 de novembre del 2015
Actualitzat a les 19:00h
Degustació de cerveses i tapes al Pedrafest.
Degustació de cerveses i tapes al Pedrafest. | Cedida.

El Mercat Artesanal de Saldes ha estat, aquest dissabte, un èxit inesperat, sobretot, a causa de la quantitat de gent que ha aconseguit sumar el Pedrafest, la festa de la cervesa artesana que s'ha basat en l'Octoberfest. Així ho ha explicat a NacióBerguedà la regidora de Turisme, Jasmina Prat, que ha assegurat que poques vegades s'aconsegueix aplegar tanta gent en un mercat, com s'ha pogut veure durant aquest cap de setmana.

Segons ha dit, la “novetat” i el fet de complementar l'artesania del 19è mercat amb les cerveses i les tapes ha creat un ambient idoni perquè la gent es quedés durant tot el dia al municipi i, de la mateixa manera, que ja aprofités per fer un berenar-sopar a base del menjar que els diferents establiments de restauració preparaven. 

En conjunt, han estat sis, els cervesers artesans que han exposat i ofert una trentena de varietats de cervesa. El fet de no voler-ne reunir més, ha remarcat Prat, responia a la voluntat de consolidar el Pedrafest, veure quina capacitat tenia i les sensacions dels visitants. En aquest punt, ha assegurat que, des de l'Ajuntament de Saldes, ja es considera un èxit, i que, per tant, ja es planteja tornar-lo a organitzar de cara a l'any que ve amb més oferta de tapes i cervesa. A més, ha recordat que alguns elaboradors de cervesa han tingut tan èxit que, fins i tot, han exhaurit tots els barrils que portaven. 

Durant el dia, però, els visitants també han pogut voltar pels carrers del centre d'aquest petit municipi als peus del Pedraforca, en un dia de sol que ha ajudat a omplir totes les terrasses a l'hora del vermut. A més, les activitats programades com el concurs de tir amb arc, un taller de maquillatge fantàstic, un altre de modelatge o la presentació del llibre de la corredora berguedana i campiona del món, Núria Picas, han acabat d'arrodonir una jornada entretinguda.

“Mentre els nens estaven al tir amb arc i als tallers, els pares estaven consumint a les terrasses del centre i prenent el sol”, ha explicat la regidora. Això ha fet, ha prosseguit, que molts es quedessin a dinar, amb la presentació de Núria Picas que ha aplegat “moltíssima gent”, i possibilitant que el Mercat Artesanal tingués, enguany, més èxit que mai.
 

Les terrasses plenes de gent a Saldes. Foto: Cedida.

 

Pedrafest amb les carpes on es podia fer la degustació de cervesa artesana. Foto: Cedida.