Saldes organitza el primer Pedrafest, la festa de la cervesa amb 30 varietats artesanes

El Mercat Artesanal comptarà amb unes 35 parades de productes agroalimentaris i d'artesania

Aida Morales
29 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 11:21h

Cervesa. Foto: Adrià Costa


Aprofitant la celebració del ja consolidat 19è Mercat Artesanal de Saldes aquest dissabte, l'ajuntament del municipi i el Col·lectiu d'Artesans de Comarques de Muntanya han volgut innovar i posar en marxa una activitat nova i divertida molt relacionada amb la cervesa; el Pedrafest, una festa basada en l'Octoberfest, i que es vol centrar en la cervesa artesana. En aquesta festa, doncs,, es podran tastar més de 30 varietats de cervesa artesana de la comarca i d'arreu de Catalunya. 

Segons han explicat, el Pedrafest tindrà una zona del poble designada, amb activitats que començaran a partir de la tarda. A les 17.00 hores, es farà un tast guiat a un grup de cerveses, mentre que a partir de les 18.00, aquestes es podran acompanyar amb un tast de mel i mató saldenc, i d'una degustació d'all-i-oli de codony. A més, també s'oferiran altres tapes, i hi haurà un espai de taules habilitades, amb parades per comprar cervesa artesana i descobrir la millor. 

El Mercat Artesanal ocuparà una altra part del poble, amb unes 35 parades de productes artesans i oficis antics. Com a novetats, hi haurà un concurs de tir amb arc, un taller de maquillatge fantàstic, un taller de modelatge, un altre de cuir, ball tradicional amb acordions diatònics i la presentació del llibre de la corredora berguedana i campiona del món, Núria Picas. 

Amb totes aquesta activitats, Saldes pretén donar un nou aire al Mercat Artesanal, potenciant la gastronomia i la cervesa artesana que es fa a la zona, i esperant referenciar-se com un dels pols catalans en aquest àmbit. 
 

Consulta el díptic amb totes les activitats