La Molina estrena dues pistes i un recorregut Slalom que es podrà gravar en vídeo

Les estacions que gestiona FGC oferiran aquesta temporada un total de 150 quilòmetres de recorregut

ACN/Redacci
29 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 10:45h

Santi Vila i Enric Ticó, en la presentació de la temporada de neu de FGC Foto: ACN


Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha invertit un total de 8 milions d'euros, aquest any, per engegar la nova temporada de neu en les cinc estacions d'esquí que gestiona aquesta empresa pública, segons ha anunciat aquest dimecres el president de FGC, Enric Ticó, en l'acte de presentació de la temporada. 

Amb aquestes inversions, l'oferta pública de recorregut de pistes disponibles arriba fins els 150 quilòmetres repartits entre La Molina, Vallter 2000, Vall de Núria, Espot i Port Ainé. A més, aquesta inversió també ha permès realitzar una millora substancial en les pàgines web i en algunes de les estacions, com és el cas de La Molina. 

En aquesta, s'estrenaran dues pistes noves. Una d'elles, al costat de la pista Llarga, estarà destinada a principiants en la pràctica de l'equí. I la segona, situada a Coll Sisè, servirà per enllaçar la pista de Quatre Camins amb la pista Llarga. 

No obstant això, la principal novetat serà un recorregut Slalom construït amb la col·laboració de Wolkswagen, que permetrà que els esquiadors puguin fer un slalom i es puguin baixar d'Internet les imatges de vídeo del seu recorregut. 

Per altra banda, en el cas de la Molina però també en el de les altres estacions, s'han realitzat millores en les pàgines web incorporant el visionat en 3D, tot amb l'objectiu d'evitar cues per accedir a les pistes, tal i com ha subratllat Ticó. La millora de la pàgina web farà possible que els usuaris de les pistes puguin accedir a la compra de tot tipus de productes de les estacions d'esquí a través de qualsevol dispositiu mòbil o d'ordinador que tingui connexió a Internet. 

En defensa de la participació pública

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha participat en la presentació de la temporada 'La neu a tocar' i ha defensat la participació pública en aquestes instal·lacions d'oferta d'esquí perquè són un factor de desenvolupament econòmic del territori. Vila ha recordat que diferents estudis indiquen per cada euro de despesa en un forfait se'n generen 6 euros addicionals. 

El conseller també ha recordat que gràcies a l'activitat econòmica d'aquestes cinc estacions d'esquí es poden mantenir un total de 12.000 llocs de treball. 

Enric Ticó ha explicat que la temporada d'hivern es presenta amb optimisme si es tenen en compte els resultats obtinguts en aquestes instal·lacions durant la temporada d'estiu que ha suposat un increment de la facturació del 19% en relació amb l'estiu de l'any passat i un augment del 5,5% del nombre de visitants.