Neix el joc del Camí de l'Últim Càtar que ressegueix la ruta dels Bons Homes

El joc integra músiques, pistes i diferents fites al llarg del camí de 189 km que va seguir Guillem Belibasta abans de ser cremat viu

Redacció
28 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 21:36h
Pla de Boet a la Ruta de l'Últim Càtar.
Pla de Boet a la Ruta de l'Últim Càtar. | Consell Regulador del Camí dels Bons Homes.

Pla de Boet a la Ruta de l'Últim Càtar. Foto: Consell Regulador del Camí dels Bons Homes.


La ruta germana del Camí dels Bons Homes, la que ressegueix el traçat que va realitzar l'últim càtar abans de morir, ja es pot fer a través d'un joc interactiu que vincula els diferents punts del camí, amb la història, els sons i les pistes que va deixar Guillem Belibasta, el que es considera l'últim càtar cremat viu per la Inquisició a principis del segle XIV.

Es tracta, segons ha informat el Consell Regulador del Camí dels Bons Homes, d'un projecte de ludificació transmèdia i geocatching, que fa viure amb més intensitat aquest camí que passa per les comarques del Berguedà, el Solsonès, l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Sobirà i el departament francès de l'Arieja, al llarg de 189 quilòmetres. 

El joc combina tecnologia i natura, i ajuda a millorar la vivència històrica dels senderistes, amb una experiència divertida i dinàmica que es concep com una història amb principi i fi. Un “veritable sistema turístic”, segons el Consell Regulador, disponible en diverses plataformes, i que la responsable del Consell, Karina Behar, ja va presentar a Barcelona aquest dimarts, conjuntament amb el president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font.

De fet, durant el trajecte, el joc va desxifrant els diferents estats d'ànim de Belibasta, els records de les cançons trobadoresques i els missatges amagats en aquestes. Cada pista anirà relacionada amb la identitat d'un lloc i d'aquesta manera, es faran curts els quilòmetres d'aquesta ruta que connecta el Parc Natural del Cadí-Moixeró, el de l'Alt Pirineu i el Parc Regional d'Arieja. 
 

Presentació del joc de l'últim càtar a Barcelona. Foto: Consell Regulador del Camí dels Bons Homes.