Sis regions i ciutats europees es citen a Berga aquest divendres per crear xarxes d'intercanvi

La capital del Berguedà busca una major coordinació amb Debica, Gernika-Lumbo, Gävleborg, Lamia-lpaty i Tarascon

Redacció
28 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 11:35h
Un total de sis regions i ciutats europees debatran, aquest divendres, sobre les oportunitats i experiències per dinamitzar la seva economia local de manera sostenible i integradora. Ho faran en el marc del 8è Setminari de Ciutats i Regions Agermanades d'Europa que organitza el Casal d'Europa i l'Agència de Desenvolupament del Berguedà (ADBerguedà) a Berga, amb l'objectiu de crear xarxes d'intercanvi entre els actors i les administracions públiques de tots aquests indrets. 

Entre els territoris que hi participaran, a part del Berguedà, destaca Debica (Polònia), Gernika-Lumbo (País Basc), Gävleborg (Suècia), Lamia-lpaty (Grècia) i Tarascon (França). Tots aquests seran presents en les diverses ponències que es realitzaran durant tot el dia, i que seran impartides per diversos especialistes en polítiques locals i europees.

La primera xerrada serà sobre el paper de les polítiques econòmiques locals, i anirà a càrrec del cap de la Unitat d'Estratègies de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, Oriol Estela. A continuació, el responsable de suport als Governs Locals de la Direcció de Relacions Internacionals, Josep Rodríguez, parlarà de la Unió Europea. I finalment, el professor de dret comunitari de la Universitat de Barcelona Josep Llimona exposarà l a relació entre els governs locals i la Unió Europea. 

A la tarda, el gerent de l'ADBerguedà, Eduard  Barcons, explicarà l'experiència d'aquesta agència i, finalment, hi haurà una mostra cultural i folklòrica amb danses i música popular, oferta per la delegació grega.
 

Més informació sobre el Seminari de Ciutats i Regions Agermanades d'Europa

Arxivat a