David Font recupera el Consell d'Alcaldes, que es reunirà altra vegada el 13 de novembre

El president del Consell Comarcal creu que aquesta reunió entre batlles ha d'existir per donar "la mateixa veu" a tots els municipis, "des del més petit al més gran"

Aida Morales
28 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 12:14h
David Font, president del Consell Comarcal del Berguedà.
David Font, president del Consell Comarcal del Berguedà. | Pere Gendrau.

David Font, president del Consell Comarcal del Berguedà Foto: Pere Gendrau


Com ja va avisar el dia de la seva investidura, una de les primeres accions que ha realitzat el president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font, ha estat recuperar el Consell d'Alcaldes del Berguedà, una reunió trimestral entre els batlles de tots els municipis de la comarca per posar sobre la taula aquelles inquietuds i aspectes que considerin rellevants. Aquesta reunió, que s'havia deixat de convocar durant l'anterior legislatura, serà el proper divendres 13 de novembre, segons ha confirmat Font a NacióBerguedà

Tal com ha explicat, l'operativitat del Consell d'Alcaldes serà “similar” a la d'un Consell Comarcal, tot i que amb temes menys polítics i més municipals, com ara la regulació de la venda de bolets a les carreteres, els camins comarcals o municipals, i la gestió dels residus. De fet, aquests seran alguns dels temes que es tractaran en aquesta propera reunió.

Pel que fa al fet que en anteriors legislatures no se'n fessin, Font ha explicat que és decisió de cada president realitzar-los en un format de consell o de reunió. I pel que fa a la necessitat d'aquest òrgan, ha destacat que, per a ella, és important donar “la mateixa veu” a tots els municipis: “Si creiem en una comarca on des del més petit al més gran acabin tenint la mateixa veu, hi ha d'haver un Consell d'Alcaldes, perquè el plenari del Consell Comarcal és una representació més política que municipal”.