Més de 250 autors participen al primer Concurs d'Humor Gràfic sobre Drets Laborals

El premi ha recaigut en Galym Boranvayev, del Kazakhstan | Entre el jurat hi havia el ninotaire 'Kap' i el cap de comunicació de la CGT i berguedà, Moisès Rial

Redacció
27 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 9:32h
Primer premi del concurs
Primer premi del concurs | Galym Boranvayev
Més de 200 dibuixants de 56 països han participat al primer Concurs d’Humor Gràfic sobre Drets Laborals que va convocar el sindicat CGT i l’Associació l’Oliva, on s'han presentat 700 obres. Un jurat format pel perdiodista Ali Lmrabet; el ninotaire berguedà Jaume Capdevila ‘Kap’; el cap de comunicació de la CGT i puig-regenc Moisès Rial; l’advocada Mireia Bazaga i Paloma Fuentes, de l’Associació l’Oliva, ha seleccionat les obres guanyadores.

El primer premi ha recaigut en Galym Boranvayev, conegut com a “Galym”, del Kazakhstan. És un dibuixant de premsa al periòdic en llengua kazakh Zhas Alash. El segon premi ha estat per al romanès Liviu Stanila, i el tercer per al català Ferran Martín. La iniciativa del premi va sorgir de la necessitat de conscienciar la societat de les condicions de treball en el mercat laboral.

La resposta a la iniciativa del concurs ha estat massiva. A més, amb una gran participació d'autors de tot arreu, com pretenien els seus impulsors, ja que es tracta d'un concurs internacional. Els promotors del guardó han engegat un verkami a partir d’una selecció de les obres participants. 
 

Consulteu els premis