El Correllengua es reivindica i consolida a Berga amb un nou format

El Casal Panxo fa una valoració "molt positiva" dels actes i de la implicació de les entitats

Redacció
26 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 9:33h
Dinar popular a la plaça de Sant Joan de Berga pel Correllengua.
Dinar popular a la plaça de Sant Joan de Berga pel Correllengua. | NacióBerguedà

La festa del Correllengua, que se celebra arreu dels Països Catalans i que enguany ha coincidit amb el 20è aniversari de la mort del poeta, cantant i actor Ovidi Montllor, ha omplert els carrers i places de Berga durant aquest cap de setmana, en un nou format molt més col·laboratiu i participatiu. D'aquesta manera, i amb la intenció de tornar a consolidar-lo com una de les festes de referència a Berga de defensa de la cultura i llengua catalana, el Casal Panxo li ha volgut donar un nou format. 

“El Casal Panxo valora molt positivament el transcurs d'aquest Correllengua a tall global”, han explicat a NacióBerguedà. Sobretot, han precisat, per l'organització conjunta amb els Castellers de Berga, i la implicació activa d'altres grups, com ara l'Agrupació Escolta Santa Maria de Queralt, el Grup de Joves de Santa Eulàlia, el club esportiu Handbol Berga, el Grup Colònies a Borredà o el Club Esquí Berguedà, entre altres. Amb la col·laboració de totes aquestes entitats, el Correllengua s'ha pogut eixamplar, amb diverses activitats infantils durant el matí, una diada castellera a la tarda, i múltiples mostres de suport durant el cap de setmana. 

Així doncs, la col·lectivitat dels actes ha estat clau, segons el Casal Panxo, per tornar a omplir de canalla places i carrers, i també s'ha notat amb el dinar popular que ha aplegat més de 30 persones a la plaça de Sant Joan, i que el músic solsoní Eduard Gener ha ambientat amb un soul molt d'autor. A més, l'actuació dels Castellers de Berga també ha estat un èxit, amb les 100 aletes de 7, i el debat de diumenge amb el filòleg Pau Vidal ha propiciat la reflexió sobre l'estat de la llengua, en un dels actes més polítics del cap de setmana.

En aquest punt, el canvi “ambiciós” de format, segons el Casal, no ha fet minvar les expectatives d'èxit i continuïtat, sinó al contrari, i el Correllengua a Berga ressorgeix per tornar a agafar embranzida de cara a una nova edició “amb més il·lusió i idees”, han indicat. 
 

Concert d'Eduard Gener al Correllengua. Foto: NacióBerguedà

Arxivat a