Eufòria entre els Castellers de Berga pel somni de les 100 aletes de 7

Els de la camisa blau marí demostren que estan en “plena forma” i es plantegen estrenar un castell nou durant la propera actuació a Súria

Aida Morales
24 d'octubre del 2015
Actualitzat el 25 d'octubre a les 16:26h
Tota la colla dels Castellers de Berga amb el pastís
Tota la colla dels Castellers de Berga amb el pastís | CdBerga.

Els Castellers de Berga porten el 5 de 7 a la plaça Viladomat. Foto: Aida Morales.


Els Castellers de Berga han fet història aquest dissabte. Després d'un mes anunciant-ho, han assolit la xifra de les 100 aletes de castells de 7 pisos, una fita que s'havien plantejat i que, després del seu primer castell de l'actuació, el 4 de 7 amb agulla, han celebrat amb eufòria i il·lusió. Aquestes han estat les sensacions que s'han copsat a la plaça Viladomat, tot i que, en declaracions a NacióBerguedà, el president de la colla, Xavi Torrabadella, ha indicat que era un repte que s'esperaven. 

“Mai tens l'absoluta seguretat que descarregaràs un castell, però si anava com als assajos, el teníem súper bé”, ha explicat. No obstant això, també ha indicat que era una xifra que “no acabava d'arribar”, i que els membres de la colla esperaven amb alegria. Ara, però, el repte continua i, tot i ser una de les colles joves catalanes que més ràpid està assolint els objectius, encara queda molta feina per fer. 

Segons Torrabadella, el proper repte és estrenar un nou castell. Aquest serà el 2 de 7, una formació que moltes colles consideren que ja forma part de la gamma de 8, ja que té una gran dificultat tècnica, però que els de Berga es plantegen descarregar durant la propera actuació, que serà la de Súria. “Si les sensacions són bones i els castells d'avui els descarreguem amb solvència, probablement el provem”, ha afirmat el president de la colla. En aquest punt, però, també s'ha volgut mostrar prudent, tot avisant que és un castell que “no permet cap mena d'error, i que a la més mínima va a terra”. 

Durant l'actuació d'aquest dissabte, en què també han actuat els Margeners de Guisona i els Castellers del Riberal, de la Catalunya Nord, els de la camisa blau marí han demostrat seguretat, solvència i moltes ganes de seguir endavant, ja que han brodat amb fermesa els tres castells que han portat a plaça. El 4 de 7 amb agulla, el primer, estava “parat i molt seriós”, ha explicat Torrabadella, mentre que els altres, el 5 de 7 i el 3 de 7 amb agulla no s'han quedat enrere. 

D'aquesta manera, els Castellers de Berga acaben una diada d'èxit i satisfacció, on no ha faltat una celebració més especial amb un pastís de gominoles, i una celebració especial en el marc del Correllengua a Cal Cuberas. En aquest punt, Torrabadella ha volgut felicitar tota la colla per la implicació durant els últims assaigs, tot assegurant que estan “en plena forma”, i que se sent “molt orgullós” de l'admiració que comença a tenir el món casteller envers la colla de Berga: “Estem al màxim d'optimistes, i també molt contents i orgullosos”.
 

Tota la colla dels Castellers de Berga amb el pastís Foto: CdBerga.

 

El cap de colla guiant el castell a la Diada de Berga. Foto: Aida Morales.

 

Els Castellers de Berga broden els tres castells que han fet a la plaça Viladomat. Foto: Aida Morales.

 
Arxivat a