Un llibre de relats i reflexions homenatjarà Isanta en els 10 anys del seu assassinat

La presentació a Berga serà el proper 21 de novembre

per Redacció , 4 de novembre de 2015 a les 09:35 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de novembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Deu anys després de l'assassinat del berguedà Josep Maria Isanta durant la Patum del 2005, el Centre d'Estudis Josep Ester Borràs publica un llibre que pretén ser un homenatge a aquest jove, que va morir als 22 anys a Berga, a causa d'una agressió amb arma blanca. 

Segons han informat en un comunicat, aquest llibre pretén realitzar un "retrat coral del fets", una explicació des dels diversos punts de vista de com es va viure aquest tràgic succés, que va atraure l'atenció mediàtica de tot Catalunya, i va crear una immensa commoció en el conjunt de la societat berguedana i catalana.


Serà un llibre, han destacat, amb textos de familiars, amics i coneguts, una publicació escrita des del punt de vista de la reflexió i l'emoció, amb moments sensitius i altres de més descriptius, i ordenat en tres blocs. Un un, es recolliran els textos escrits fa deu anys, just en els dies i setmanes successives a l'assassinat, mentre que en un altre es plasmaran els textos escrits en els darrers mesos expressament per a la confecció del llibre. A més, també hi haurà una part fotogràfica, on es podran veure imatges de fa deu anys.

La presentació del llibre es farà a Berga el dissabte 21 de novembre a les 19.30 hores, en un acte d'homenatge amb familiars, projeccions, música, poesia i les intervencions d'alguns dels participants en la confecció de la publicació. No obstant això, també es faran presentacions a Barcelona el 13 de novembre a les 19.00 hores, i a Manresa. 

 

 

Participació