Núria Picas s'imposa a la Diagonale des Fous, l'última cursa de la temporada i una de les més dures del món

La prova es realitza en una illa prop de Madagascar i té 164 quilòmetres i gairebé 10.000 metres de desnivell positiu

Aida Morales
24 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 20:49h
La corredora Núria Picas.
La corredora Núria Picas. | Oriol Batista.

Després de més de 28 hores d'esforç, en una de les proves més dures del planeta, la Diagonale des Fous o la Diagonal dels Bojos, tal com se la coneix, la corredora berguedana Núria Picas ha signat una de les victòries més esperades. Ha estat així, en una cursa arriscada, dura i competitiva, amb un temps de 28 hores 12 minuts i 32 segons, només un minut per sobre d'una de les seves principals competidores, Emilie Lecompte, amb 28 hores, 12 minuts i 32 segons; i d'Andrea Huser, que ha finalitzat amb 28 hores, 38 minuts i 53 segons. 

D'aquesta manera, Picas s'endú la victòria durant la primera vegada que ha disputat aquesta cursa de l'Illa de la Reunió, propera a Madagascar, l'última de la temporada, i una de les més dures del calendari de curses de muntanya mundials. De fet, la prova té 164 quilòmetres i un desnivell positiu de 9.917 metres, i és l'última de l'Ultra Trails Word Tour. 

En homes, Antoine Guillon ha estat el guanyador, amb 24 hores i 17 minuts i 40 segons, per sobre de Sebastien Gamús i Freddy Thevenin.

Aquesta prova era realment complexa per a Picas que, a part de voler conquerir un nou repte, s'havia d'enfrontar a unes condicions climatològiques molt diferents i a un recorregut poc conegut. Segons ja va publicar NacióBerguedà, s'hi adreçava "emocionada" i amb l'objectiu d'obtenir una bona classificació, tot assumint el repte i la gran quantitat de rivals fortes.