El Correllengua torna a Berga recordant Ovidi Montllor

El Casal Panxo organitzarà diverses activitats, conjuntament amb una actuació castellera que pot ser històrica

Redacció
23 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 12:37h
Coincidint amb el 20è aniversari de la mort d'Ovidi Montllor, el Correllengua d'enguany als Països Catalans, i també ha Berga, s'ha decidit dedicar a aquest poeta, cantant i actor que, durant la seva vida, va mostrar un ferm compromís envers la llengua catalana, la cultura i les llibertats nacionals.

El de Berga se celebrarà durant aquest cap de setmana, amb un reguitzell d'activitats per a totes les edats, que començaran dissabte al matí amb jocs d'animació infantil, que es realitzaran de la plaça de les Fonts a la plaça del Doctor Saló. A més, a l'hora de dinar es prepararà una gran fideuà de muntanya amb bolets a la plaça de Sant Joan, amb concert d'Eduard Gener, i una actuació castellera a continuació. 

Aquesta serà a les 17.30 hores, a la plaça Viladomat, on els Castellers de Berga actuaran conjuntament amb els Margeners de Guisona i els Castellers del Riberal, de la Catalunya Nord. Serà en aquest escenari, que els de Berga esperen arribar a les 100 aletes de 7, i on no descarten estrenar algun nou castell

El Correllengua continuarà a les 20.30 hores, precisament, al local dels Castellers situat a Cal Cuberas, on hi haurà un sopar popular i, finalment, es farà festa a la General, de la mà de Thug Life i el punxadiscs UrriXic. 

De cara a diumenge, tindrà lloc un dels actes més culturals del Correllengua, en què es parlarà del present i futur de la llengua catalana. Serà a les 17.00 hores al Casal Panxo, de la mà de Pau Vidal. 

Amb aquests actes, la Coordinadora d'Associacions per a la Llengua (CAL) celebra la coordinació amb l'associació Som Països Catalans i la xarxa de Casals i Ateneus dels Països Catalans. A més, segons han destacat, tots els actes s'emmarcaran dins la campanya 'Festa Ovidi Montllor, 20 anys de vacances', impulsada per aquests col·lectius, i que se sumarà a la crida iniciada pel cantautor Feliu Ventura. 
Arxivat a