L'antiga empresa encarregada del servei de visites a esglésies al Berguedà contradiu la Diputació

Dinapat afirma que la decisió de concertar visites a tres de les cinc esglésies dependents d'aquest ens estava "presa i premeditada"

Aida Morales
22 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 15:28h

Santuari de Pedret. Foto: DipuBcn.


Arran de la polèmica que s'ha generat amb la interrupció temporal del servei de visites guiades a cinc esglésies romàniques del Berguedà, el canvi de concessió de l'empresa que l'oferia, i el fet que tres dels cinc monuments passin a oferir visites només concertades, l'antiga empresa concessionària del servei també ha volgut dir-hi la seva. 

En aquest sentit, a través d'una carta enviada als mitjans de comunicació, l'empresa desmenteix i contradiu alguns dels arguments que la Diputació de Barcelona va donar mitjançant una resposta per escrit a l'alcalde de Borredà, Joan Roma, que es va queixar que Sant Sadurní de Rotgers estigués obert, només, de manera concertada

Per començar, l'empresa adjudicatària del servei des de l'octubre del 2014 afirma que la pròrroga que la Diputació proposava al contracte i a les bases del concurs era d'un any, no de tres mesos, motiu pel qual, segons indica, va decidir renunciar-hi. A més, però, Dinapat també lamenta que, després de formular dos escrits amb peticions de millores en els serveis, aquestes no se li volguessin concedir: "Unes millores a aplicar a fi de poder continuar amb l'activitat, propostes pedagògiques, didàctiques i econòmiques, que no van ser acceptades". 

Per acabar, l'antiga concessionària també ha volgut precisar els arguments que va donar la Diputació sobre la decisió de convertir en concertades, les visites a Sant Sadurní de Rotgers, Sant Vicenç d'Obiols i Sant Vicenç de Rus. En aquest cas, des de la gerència del Servei de Patrimoni Arquitectònic es va al·legar que la decisió era per "la necessitat de fer un encàrrec d'una manera molt ràpida per solucionar el problema plantejat per la renúncia a la pròrroga del contracte". No obstant això, Dinapat assegura que ja era una "decisió presa i premeditada", ja que el 6 d'octubre del 2015 es va enviar una proposta de contracte que excloïa l'obertura dels caps de setmana i festius en aquestes esglésies. 

En aquest punt, lamenten aquesta determinació de la Diputació, quan Dinapat "disposava del personal suficient per obrir-les totes en horari ordinari i extraordinari" i, per tant, denuncia el "tancament", que creu que pot "posar fi a un programa consolidat des de fa més d'una dècada" al Berguedà. 
 

La Diputació diu que farà el possible perquè hi hagi visites guiades a l'església de Rotgers​

La Diputació reprèn el servei de visites guiades a les esglésies romàniques del Berguedà

El PPC demana explicacions sobre la interrupció del servei de visites a esglésies romàniques del Berguedà