La nova bicicleta elèctrica d'Avià servirà per encàrrecs i tasques municipals

La Diputació de Barcelona cedirà aquest mitjà de transport per fomentar la mobilitat sostenible

Redacció
22 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 19:45h

Bicicleta elèctrica. Foto: DipuBcn.


La bicicleta elèctrica que ha rebut aquest dijous l'Ajuntament d'Avià a través de la Diputació de Barcelona s'invertirà, segons ha explicat a NacióBerguedà el regidor d'Obres i Serveis, Ramon Gangolells, en realitzar tasques municipals com, per exemple, repartir correu o fer desplaçaments curts a l'entorn del municipi. 

De fet, Avià és l'únic municipi del Berguedà que va sol·licitar rebre aquest mitjà de transport en aquesta darrera remesa, unes bicicletes que la Diputació subvenciona als pobles des del 2008, per tal de promoure la mobilitat sostenible i seguir una línia general d'eficiència energètica.

Gangolells ha anat a buscar la bicicleta a Barcelona, concretament al recinte de l'Escola Industrial on, amb una vintena de representants d'ajuntaments més, la ha recollit de la mà del diputat d'Espais Naturals i Medi Ambient, Valentí Junyent. 

Aquestes bicicletes, ha explicat el regidor, funcionen amb una bateria que té una autonomia d'uns 100 quilòmetres. Quan aquesta s'ha consumit, simplement s'ha de tornar a endollar durant unes dues hores. En un principi, perquè funcionin les bicicletes s'han de moure els pedals, amb un esforç mínim que permet que aquest transporti arribi fins als 25 quilòmetres per hora. A més, en funció de si hi ha pujades o no, hi ha varietat de potències.

Per a l'Ajuntament d'Avià, doncs, l'arribada d'aquesta bicicleta significa un avenç en la línia de sostenibilitat que vol seguir. “Un primer pas”, ha destacat el regidor, que anirà complementat amb el canvi de lluminàries públiques del municipi, i que segueix el camí de les energies netes. “Està molt bé tenir-la i, segurament, se li donarà un bon ús”, ha declarat, sense descartar que, en el futur, se'n pugui tornar a demanar una altra.