La temporada boletaire només se salvarà si plou aquesta setmana

Els preus dels bolets s'encareixen respecte l'any passat per les dificultats de trobar-ne | Pessimisme entre els venedors que reconeixen que només se'n recullen al Pirineu de Lleida

Enric Gil/Aida Morales
21 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 18:57h
Rovellons.
Rovellons. | Arnau Urgell.

La temporada de bolets no acaba de ser del tot completa aquest any i els venedors han alertat que, si no plou aquesta setmana, la situació serà "molt dolenta". L'any passat els boletaires van poder omplir els cistells a finals d'agost, però aquest 2015 la tardor avança i, malgrat la florida important que hi ha haver a finals de setembre al Berguedà, ja comença a ser massa tard per salvar-la. 

L'escassetat de bolets ha fet que els preus hagin pujat una mica respecte de l'any passat i, tot i que varien segons la parada, els rovellons estan marcats de mitjana entre els 25 i els 30 euros al quilo. 

Segons han explicat diversos buscadors de bolets a NacióBerguedà, la situació a la comarca està bastant estancada. La manca de pluges i l'aire han tallat les florides, i ja costa molt omplir la cistella, tant al Catllaràs, com al Cadí o als Rasos de Peguera, han explicat.
 
El Pirineu lleidatà i poca cosa més

"El temps no acompanya aquest any al país i només se salva el Pirineu lleidatà", ha continuat un venedor, que parla del rovelló com el bolet estrella. Tots coincideixen que cal que plogui i que es mantinguin les temperatures actuals perquè, si no, difícilment podran salvar la temporada. Un altre paradista també ho ha compartit: "És un any molt dolent, i dels que hem collit, n'hem hagut de llençar molts".

Les expectatives boletaires d'aquesta temporada doncs, són en general magres, però boletaires i paradistes encara confien que alguna pluja aquesta setmana ho revifi.