Les dones càtars seran protagonistes de la Trobada de Dones del Berguedà

La jornada serà dissabte 24 d'octubre a Bagà

Redacció
21 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 10:24h
Com cada any, i amb l'objectiu de fer visible la participació social de la dona i el seu desenvolupament, tant individual com en grup, el Consell Comarcal del Berguedà ha tornat a posar en marxa la Trobada de Dones del Berguedà. Aquesta jornada, que ja arriba a la seva vuitena edició, serà dissabte 24 d'octubre de les 9.00 a les 17.00 hores a Bagà. 

Segons ha informat l'ens comarcal, durant la trobada es donarà una visió històrica de la dona de muntanya, tot posant èmfasi en les càtars, que s'audodesignaven elles mateixes com a 'bones dames' i es caracteritzaven per ser dones sàvies i independents. Al mateix temps, també es farà una visita guiada pel palau de Pinós i el centre històric de Bagà, posant de relleu elements de l'art femení, i experimentant amb un taller d'artesania i de pintura a l'ou. Paral·lelament, han indicat, també hi haurà un altre taller sobre el cos de la dona, i un darrer per aprendre a cuidar-se a través de l'autoconeixement. 

Una vegada finalitzats aquests, les participants podran practicar i aprendre danses índies, fent un tast de Bollywood, abans de donar pas al tradicional dinar de germanor, que tindrà lloc al Restaurant Cal Batista de Bagà. 

La trobada d'enguany també ha estat organitzada amb l'Ajuntament de Bagà, i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i l'Institut Català de les Dones.
 

Consulta el tríptic de la VIII Trobada de Dones del Berguedà