La Diputació diu que farà el possible perquè hi hagi visites guiades a l'església de Rotgers

L'ens supracomarcal respon a l'alcalde de Borredà, que va denunciar que les visites guiades en algunes esglésies passessin a ser concertades

Aida Morales
21 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 9:53h

Església de Sant Sadurní de Rotgers


Després que aquest dimarts l'alcalde de Borredà, Joan Roma, es queixes que les visites guiades a l'església de Sant Sadurní de Rotgers han passat a ser concertades, el gerent de Patrimoni Arquitectònic de la Diputació de Barcelona, Josep Solé, li ha contestat, tot justificant la situació i afirmant que faran el possible per solucionar-ho. 

Tal com ha precisat Solé a través d'un correu electrònic enviat a l'alcalde, la decisió de modificar el règim de visites en algunes de les esglésies del Berguedà on la Diputació presta aquest servei va estar motivada per la necessitat de solucionar, amb la màxima rapidesa, "el problema plantejat per la renúncia a la pròrroga del contracte per part de l'anterior adjudicatari", ha explicat. 

En aquest sentit, ha justificat, el servei va quedar interromput i s'havia de buscar una manera de continuar-lo donant, com a mínim, fins el 31 de desembre. De fet, Solé afirma que comparteix "totalment" amb Roma la reflexió sobre la "importància d'aquestes visites", i també li demana disculpes per no haver estat consultat prèviament. Amb tot, però, ha al·legat que calia trobar-hi una "solució urgent" i en un termini de temps molt acotat. 

Crítica de Roma

L'alcalde de Borredà va carregar amb força contra la decisió de la Diputació de Barcelona, que aquest dilluns havia restablert el servei de visites guiades de les cinc esglésies romàniques del Berguedà, després que quedés interromput temporalment per signar el nou contracte de concessió. En aquest punt, Roma no estava d'acord en el fet que tres d'aquestes cinc esglésies -la de Sant Sadurní de Rotgers, la de Sant Vicenç d'Obiols i la de Sant Vicenç de Rus- passessin a obrir-se, només, a través de visites concertades. 

“Passar de tenir un servei de guiatge segur i permanent tots els caps de setmana de l'any, a un altre de visita concertada prèvia, canvia totalment”, denunciava a través d'un missatge enviat a la Diputació de Barcelona. A més, lamentava que la decisió no hagués estat consensuada amb els ajuntaments, quan en són uns dels més afectats.  
 

La Diputació reprèn el servei de visites guiades a les esglésies romàniques del Berguedà

El PPC demana explicacions sobre la interrupció del servei de visites a esglésies romàniques del Berguedà