La PAHC demana «iniciativa política» a l'Ajuntament de Berga per multar els pisos buits dels bancs

La Plataforma destaca que a Terrassa ja hi ha hagut una quarta sentència favorable | Montse Venturós contesta a través de Twitter que "no hi ha excuses que valguin davant el dret a la dignitat col·lectiva"

Aida Morales
20 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 21:52h
Un dels carrers del centre històric de Berga.
Un dels carrers del centre històric de Berga. | Aida Morales.
La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) del Berguedà s'ha fet ressò, aquest dimarts, de la quarta sentència favorable de l'Ajuntament de Terrassa per multar entitats bancàries que tinguin pisos buits. En aquest cas, i celebrant que s'estigui creant jurisprudència, la PAHC ha demanat, a través de Twitter, que l'Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal del Berguedà tinguin "iniciativa política" per començar a fer efectives actuacions similars. 

“Aquest tema és possible, només fa falta voluntat”, han declarat a NacióBerguedà. En aquest sentit, han remarcat que exemples com el de Terrassa demostren que és “legal i possible”, i que l'únic que s'ha de fer, és “aplicar la llei”, i complir la moció que ja van aprovar a les respectives sessions plenàries. En el cas del Consell Comarcal, però, la PAHC del Berguedà entén que “és més simbòlic”, ja que els pisos buits són una competència municipal. No obstant això, recorden que dins d'aquest ens hi ha polítics que tenen responsabilitats municipals en diferents pobles. 

En el cas de l'Ajuntament de Berga, la Plataforma s'ha adreçat directament a l'alcaldessa, Montse Venturós, i a la regidora de serveis a les persones, Anna Alsina, afirmant que “no valen excuses” i que “si es vol, es pot”. Acte seguit, Venturós ha contestat des del seu compte personal: “No hi ha excuses que valguin davant el dret a la dignitat col·lectiva! Gràcies a vosaltres!”

De fet, la PAHC i el consistori berguedà tenen pendent una trobada per parlar, concretament d'aquest tema. El més segur, han explicat, és que aquesta reunió es realitzi entre finals d'octubre i principis de novembre, amb l'acord i predisposició de les dues parts. En declaracions a aquest diari, Alsina ja va indicar que s'estudiaria la possible sanció, tot i que calia veure quins són els “impediments legals” al respecte. En aquest sentit, va posar èmfasi en acabar el llistat de pisos buits, saber quins pertanyen als bancs i valorar les diferents accions que es poden prendre, entre les quals hi ha les sancions, però també l'augment d'impostos, entre d'altres. 
 

 
Arxivat a