Amenacen de multa una berguedana per no treure el CAT de la matrícula a la duana d'Andorra

La dona explica a NacióBerguedà que es va sentir “coaccionada” i "indefensa" davant d'un agent de la Policia espanyola | Els Mossos d'Esquadra neguen que la Policia Nacional espanyola tingui competències en trànsit

Aida Morales
16 d'octubre del 2015
Actualitzat el 17 d'octubre a les 18:43h
Cotxe de la berguedana que va haver de treure el CAT a la duana d'Andorra.
Cotxe de la berguedana que va haver de treure el CAT a la duana d'Andorra. | Cedida.

La Policia Nacional espanyola va amenaçar, dissabte passat, una berguedana que, a la duana amb Andorra, portava el CAT a la matrícula del seu cotxe. Segons ella mateixa ha explicat a NacióBerguedà, els agents li van etzibar, “amb un to molt desagradable”, ha dit, que si no treia l'adhesiu de la matrícula la multarien amb 200 euros per portar la placa manipulada.

“Em va dir que 'me invitava a quitar-la', en castellà”, ha explicat. Una situació, ha relatat, que es va complicar quan, després d'intentar-ho diverses vegades, va veure que no podia perquè estava massa enganxada: “Li vaig dir que no podia, i em va dir que amb una clau, perquè d'allà no sortia jo si no treia l'enganxina, o amb una multa”. 

Davant d'aquesta situació, i veient la incomoditat de la situació amb la família al cotxe, ha indicat que va fer el possible per treure-la, tot i que “el to va ser molt desagradable” i, segons afirma, es va sentir “coaccionada” i “indefensa”. A més, tal com ha precisat, no era el primer cotxe que paraven aquell dia amb el CAT, mentre que altres vehicles que portaven la 'E' desgastada o que gairebé no es veia, els deixaven passar: “Ells em van dir que no era el mateix”.

Aquesta divendres, però, aquesta berguedana ha explicat que ha anat a la comissaria dels Mossos d'Equadra de Berga per informar-se de la situació. La seva sorpresa ha estat, segons ha remarcat, quan la policia catalana li ha dit que els agents espanyols no tenien competències de trànsit per multar-la en territori català, tot i que l'han avisat que, si s'hi s'hi hagués negat, potser els policies haguessin pogut al·legar sentir-se violentats i la haguessin pogut multar per algun altre aspecte. 

“En un cas així, com a ciutadana de Catalunya et trobes indefensa”, ha lamentat. No obstant això, ha afirmat que es manté ferma en la seva postura i que, per tant, ja ha tornat a posar l'adhesiu del CAT a la matrícula: “Fa com tres anys que porto l'enganxina, i no m'havia passat mai res; i he anat a tot arreu”. 
Arxivat a