Joan Roma veu un «despropòsit» la concentració dels 400 alcaldes en suport a Mas

El militant del PSC afirma que no es pot posar en entredit el poder legislatiu d'un estat democràtic

Redacció
16 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 12:58h
Joan Roma
Joan Roma | Aida Morales
L'alcalde de Borredà i històric militant socialista, Joan Roma, ha declarat, en un contundent article al seu bloc personal, que considera un “despropòsit” la concentració dels més de 400 alcaldes que aquest dijous es va produir a Barcelona per donar suport al president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, imputat per permetre el procés participatiu del passat 9 de novembre: “Un despropòsit no s'arregla amb un altre despropòsit, ni que sigui molt més gran que l'altre”. 

De fet, per a Roma les raons són “simples i molt fonamentades”, ja que, segons afirma, no es pot posar en entredit el poder legislatiu independent pel qual, durant tants anys, s'ha lluitat. En aquest sentit, i tot i que assegura que no està d'acord amb les imputacions de Mas, Ortega i Rigau, sentencia que tampoc ho està amb les manifestacions davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), presidides pel Govern català, ja que el missatge que Catalunya envia al món és que la justícia està “manipulada”. 

“La imatge és fatal”, continua en el seu argumentari, ja que, segons diu, “destrueix el principi de neutralitat i objectivitat” que es pressuposa en els països democràtics. Alhora, el militant del PSC no s'està de carregar contra el que descriu com “un mediocre Josep Rull”. En aquest cas, lamenta que el coordinador general de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) hagi afirmat que, si de l'acció judicial se'n desprèn una sentència condemnatòria, aquesta s'hauria d'ignorar: “Un despropòsit immens, en una roda infernal, que no sembla tenir aturador”. 

Roma assegura estar en desacord, també, amb els arguments de la defensa. En aquest cas, discrepa de l'estratègia de traspassar als voluntaris de la consulta tota la responsabilitat i afirma que “la mentida mai té justificació” i que “tard o d'hora passa comptes”.