El Refugi Lluís Estasen de Saldes renova part de la instal·lació solar

La renovació de la centraleta permet assegurar el correcte subministrament d'energia

Aida Morales
16 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 11:29h

Refugi Lluís Estasen de Saldes. Foto: FEEC


L'Àrea de Refugis de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha començat una sèrie de millores en la instal·lació solar fotovoltaica del Refugi Lluís Estasen de Saldes, situat al Pedraforca. Com a element prioritari, ha substituït la centraleta electrònica que gestiona aquesta instal·lació solar, ja que aquesta és la que regula la càrrega de bateries del generador i fa que les plaques puguin produir energia. 

De fet, aquesta centraleta estava avariada i no es podia reparar de cap manera, segons ha informat la Federació, motiu pel qual s'ha decidit canviar sencera, i assegurar, així, el correcte subministrament d'energia d'aquest refugi, inaugurat el 1949 i ampliat el 1977, i amb capacitat per a 81 places repartides en dues habitacions situades a la primera planta. 

De cara a un futur proper, l'Àrea de Refugis es planteja completar la renovació de la instal·lació solar fotovoltaica amb noves bateries estacionàries i l'ampliació del camp fotovoltaic. De moment, però, la primera renovació suposa un gran avenç i una major seguretat per garantir el correcte subministrament d'energia.