Vins, tapes i bolets, també els protagonistes de la Festa del Bolet de Guardiola

La fira es completarà amb geganters, la cursa del bolet i l'esmorzar del boletaire, entre altres

Redacció
16 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 10:27h
Una de les parades de bolets del Mercat de Vic.
Una de les parades de bolets del Mercat de Vic. | Adrià Costa

Una de les parades de bolets. Foto: Adrià Costa

La gastronomia de tapes i bons vins està de moda. Això és un fet. I com a tal, els pobles del Berguedà ja n'han pres nota per començar-ho a aplicar en les seves respectives festes i festivitats. Aquest és el cas de Guardiola de Berguedà, que se suma al carro de Berga, Vilada i la Pobla de Lillet, i que aquest any incorporarà un tast de vins i de plats cuinat amb bolets, però també el primer Concurs de tapes de bolets que s'organitza en el marc d'aquesta festa al municipi. 

La Festa del Bolet de Guardiola, una de les més tradicionals al Berguedà, se celebrarà aquest diumenge 18 d'octubre, i començarà amb el tradicional esmorzar del boletaries a la plaça nova de l'església a les 9.00 del matí.

Acte seguit, tindrà lloc la Cursa del Bolet, una primera activitat adreçada als més petits que s'organitza en col·laboració amb el Consell Esportiu del Berguedà, i que busca fer viure l'esport als joves, amb diverses modalitats i premis per a tothom. Una vegada finalitzada, a més, també s'entregaran els premis del IV Concurs de Dibuix Infantil de Bolets dels alumnes del CEIP Sant Llorenç de Guardiola i de l'Escola Bressol 'El Patufet', un acte que donarà pas a l'actuació de geganters i grallers de Casablanca, que arribaran de Sant Boi de Llobregat. 

Al migdia, durant l'hora de l'aperitiu, serà el moment d'inaugurar la primera edició del Concurs de Tapes, i mentre els participants s'hi esmeren, els curiosos i turistes podran gaudir d'un tast de vins i plats cuinats amb bolets que oferiran els restaurants del municipi. Tot això, maridat entre parades de bolets i gastronomia, i el que s'espera amb més ganes, un cap de setmana de bon temps i nodrit de gent entre els carrers del poble. 

Pel que fa al jurat del concurs de cuina, estarà format per personatges de la vida pública del Berguedà i Catalunya, com és el president del Consell Comarcal, David Font; l'exjugador del Futbol Club Barcelona Valentí Mora; el periodista del diari SPORT Toni Closa, així com experts en cuina i bolets com Llorenç Petràs; el xef del Restaurant Sala de Berga, Miquel Márquez; l'expert vitivinícola Joan Sala, i la guanyadora del concurs de cuina del 2014, Olga Saus.