16
d'octubre
del
2015
Actualitzat
a les
10:27h
Una de les parades de bolets. Foto: Adrià Costa
La Festa del Bolet de Guardiola, una de les més tradicionals al Berguedà, se celebrarà aquest diumenge 18 d'octubre, i començarà amb el tradicional esmorzar del boletaries a la plaça nova de l'església a les 9.00 del matí.
Acte seguit, tindrà lloc la Cursa del Bolet, una primera activitat adreçada als més petits que s'organitza en col·laboració amb el Consell Esportiu del Berguedà, i que busca fer viure l'esport als joves, amb diverses modalitats i premis per a tothom. Una vegada finalitzada, a més, també s'entregaran els premis del IV Concurs de Dibuix Infantil de Bolets dels alumnes del CEIP Sant Llorenç de Guardiola i de l'Escola Bressol 'El Patufet', un acte que donarà pas a l'actuació de geganters i grallers de Casablanca, que arribaran de Sant Boi de Llobregat.
Al migdia, durant l'hora de l'aperitiu, serà el moment d'inaugurar la primera edició del Concurs de Tapes, i mentre els participants s'hi esmeren, els curiosos i turistes podran gaudir d'un tast de vins i plats cuinats amb bolets que oferiran els restaurants del municipi. Tot això, maridat entre parades de bolets i gastronomia, i el que s'espera amb més ganes, un cap de setmana de bon temps i nodrit de gent entre els carrers del poble.
Pel que fa al jurat del concurs de cuina, estarà format per personatges de la vida pública del Berguedà i Catalunya, com és el president del Consell Comarcal, David Font; l'exjugador del Futbol Club Barcelona Valentí Mora; el periodista del diari SPORT Toni Closa, així com experts en cuina i bolets com Llorenç Petràs; el xef del Restaurant Sala de Berga, Miquel Márquez; l'expert vitivinícola Joan Sala, i la guanyadora del concurs de cuina del 2014, Olga Saus.