Polítics berguedans i societat civil baixen a Barcelona per donar suport a Mas

L'ANC omple un autobús amb més d'una vintena de persones de tota la comarca

Redacció
15 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 18:59h
Polítics berguedans donant suport a Mas
Polítics berguedans donant suport a Mas | @DavidFont
Diversos polítics del Berguedà i ciutadans convocats per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) han baixat, aquest dijous, a Barcelona a la macro concentració que hi ha convocada per donar suport al president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, que va ser imputat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per no impedir la consulta participativa del 9 de novembre

Segons han explicat fonts de l'ANC a NacióBerguedà, l'autobús s'ha pogut omplir amb més d'una vintena de persones, que han baixat de tot el Berguedà i s'han concentrat a Berga al voltant de les 8 del matí per anar cap a Barcelona. Per altra banda, però, han avisat que hi ha diversos cotxes particulars que també hi han baixat, de manera que es podria arribar tranquil·lament a la quarantena de persones. 

A més, els polítics, sobretot els militants de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) de la comarca, també han volgut donar suport al president. Alguns, com ara l'alcalde de Gironella, David Font; el de la Pobla de Lillet, Vicenç Linares; el de Guardiola de Berguedà, Josep Lara, o el de Vallcebre, Lluís Cadena s'han sumat a la concentració d'alcaldes, tot i que també ha destacat la presència de l'exalcalde de Berga, Juli Gendrau, i de l'exalcaldessa de Guardiola de Berguedà i diputada, Montse Ribera, a part de regidors com el de Bagà Josep Llamas. A més, segons ha informat l'Ajuntament d'Avià, dos membres de la junta de govern d'aquest consistori també s'hi han desplaçat, sumant-se al manifest del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, en què es denunciava aquesta judicialització. Pel que fa a Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), hi ha assistit l'alcalde de Sant Jaume de Frontanyà, Rubén Lladós; el de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, i la regidora de Saldes Jasmina Prat.
 
 

Segueix EN DIRECTE la declaració d'Artur Mas