Els Mossos detenen tres homes per quatre robatoris al Berguedà

Els tres deginguts, de 40, 25 i 22 anys, són veïns de Berga i Bagà

Redacció
13 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 12:26h
Material trobat a casa d'un dels detinguts.
Material trobat a casa d'un dels detinguts. | Mossos d'Esquadra.

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Berga van detenir, aquest passat 28 de setembre, tres homes de 40, 25 i 22 anys, veïns de Berga i Bagà, com a presumptes autors de dos delictes de robatori amb força i dos més de furt. A més, i segons ha informat la policia catalana, a un d'ells també se li atribueix un delicte contra la salut pública. 

Tal com han relatat, aquestes detencions són fruit d'una investigació oberta fa cinc mesos, quan es van produir tot un seguit de robatoris i furts en diferents municipis de la comarca. Concretament, han explicat, durant els mesos de maig i agost van tenir lloc dos robatoris amb força i dos furts en una empresa i una església de Gironella, en una rectoria de Castellar del Riu i a la carpa on es realitzaven els actes de la Festa Major de Guardiola de Berguedà. En tots els casos, s'havia robat material divers però, sobretot, cable de coure. 

Arran de la investigació, els agents policials van concloure que tots els robatoris tenien relació entre sí, i que havien de ser tres, els implicats en les sostraccions. Per això, el mateix 28 de setembre es va realitzar una entrada i perquisició en el domicili d'un dels sospitosos, situat a Berga, on es va trobar part del coure robat. A més, també es van trobar tres plantes de marihuana i material per facilitar el cultiu de la droga. 

Segons el Mossos, els tres detinguts van passar el 30 de setembre a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Berga.