Inauguren la Ruta Verda del Llobregat, amb un cost de 467.000 euros

El tram transcorre al llarg de 18 quilòmetres i va des de Cercs fins a Cal Rosal

Redacció
13 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 14:16h
Tram de la Ruta Verda del Llobregat.
Tram de la Ruta Verda del Llobregat. | CCBerguedà.

El Consell Comarcal del Berguedà ha inaugurat, aquest dilluns al matí amb una caminada, el tram de la Ruta Verda que va des del pantà de La Baells fins l'Ametlla de Merola. Aquest camí, que ressegueix l'antic Tramvia de Sang en certs punts, s'ha restaurat amb una inversió total de 467.000 euros. 

Durant la inauguració, unes 130 persones, entre les quals representants institucionals com el diputat Jesús Calderer, o el delegat del Govern a la Catalunya Central, Juli Gendrau, han realitzat els prop de 18 quilòmetres d'aquesta ruta entre Cercs i Cal Rosal, repassant algunes de les actuacions que s'hi han realitzat. Entre aquestes, les grades que s'han construït per a les embarcacions al pantà de la Baells i la millora dels trams del camí de Pedret, o el de les Colònies. 

A més, segons ha informat el Consell, en breu s'editaran díptics de la ruta marcada com a GR. Per altra banda, i tal com ja va avançar aquest diari, també s'ha fet efectiva la regulació del trànsit entre Pedret i Cal Rosal, un tram on s'havia detectat un alt volum de cotxes i motos, i que ara tindran el pas restringit.
 

Restringeixen el trànsit de la Ruta Verda entre Pedret i Cal Rosal perquè no sigui una «via de ral·lis»


Tram de la Ruta Verda del Llobregat entre Pedret i Cal Rosal Foto: CCBerguedà