Concentracions dimarts davant dels ajuntaments del Berguedà en suport dels imputats pel 9-N

L'ANC del Berguedà també organitza una autobús per baixar a Barcelona el proper 15 d'octubre

Redacció
12 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 20:08h
L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) del Berguedà ha convocat, aquest dimarts a les 19.30 hores, concentracions davant de tots els ajuntaments de la comarca per donar suport al president en funcions de la Generalitat, Artur Mas; a l'exvicepresidenta Joana Ortega, i a la consellera d'Educació, Irene Rigau, que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va imputar per posar les urnes el passat 9 de novembre. 

Durant aquestes concentracions, organitzades a Berga, Avià, Gironella i Bagà, entre d'altres, es llegirà un manifest de suport signat per l'ANC, Òmnium Cultural, l'Associació de Municipis per la Independència i l'Associació Catalana de Municipis, i també es repartiran cartes de protesta per tal que, els ciutadans que ho vulguin, les pugui emplenar per enviar a l'Alt Tribunal català. Aquesta és la manera, segons han informat, com els ciutadans tornaran a demostrar que va ser el poble, qui va posar les urnes i que, tal com critica l'ANC, “les urnes no es poden impugnar”. 

Aquestes concentracions es faran el mateix dia que Ortega i Rigau compareixeran davant del TSJC per prestar declaració, i dos dies abans que ho faci el mateix president del Govern. Pel que fa a la declaració de Mas, s'ha convocat una concentració general a l'Arc de Triomf de Barcelona, que pretén ser una mostra de suport col·lectiva. El Berguedà ja ha organitzat un autobús per baixar a Barcelona dijous 15 al matí. Els interessats es poden apuntar a través del correu electrònic [email protected], segons han informat.