Roma, Biarnés i Monroy, els únics representants polítics a l'acte de la Guàrdia Civil de Berga

El regidor de CiU afirma que no "entrarà a jutjar" la decisió de la CUP, mentre que l'alcalde de Borredà afirma que li hagués agradat veure més representació

per Aida Morales , 12 d'octubre de 2015 a les 13:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 d'octubre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Acte commemoració de la Verge del Pilar a la caserna de la Guàrdia Civil de Berga. Foto: Aida Morales.


Com era d'esperar, cap membre de l'equip de govern de l'Ajuntament de Berga s'ha deixat veure, aquest dilluns, a l'acte institucional que la Guàrdia Civil ha organitzat en commemoració del Dia del Pilar. Per contra, sí que ho ha fet l'alcalde de Borredà, Joan Roma, que s'ha convertit en el màxim representant civil a l'acte, així com la regidora socialista al consistori de la capital, Rosalia Monroy, i el cap de l'oposició i líder de Convergència i Unió (CiU), Antoni Biarnés. 


L'acte, puntual i sobri, ha començat a les 12.00 a la caserna de la Guàrdia Civil de Berga, sota la presidència de la Verge del Pilar, patrona del cos, que ha estat acompanyada en tot moment pel sargent i primer comandant de la Guàrdia Civil, Domingo Caro; el cap dels Mossos d'Esquadra a Berga, Eduard Cuenca; la cap de la Policia Local, Josefina Vizuete; el cap dels Bombers, Vicenç Vegas, i el rector de Berga, Marc Majà. 

De fet, ha estat aquest últim el que ha inaugurat els parlaments, tot recordant, a través de Sant Mateu, la tasca de protecció d'aquest cos i també la necessitat de guardar, interioritzar i assimilar la paraula de Déu. Durant la seva intervenció, Majà ha combinat cites en català i en castellà, i ha acabat amb l'Ave Maria, que tothom ha recitat a l'uníson. 


 
"Agraeixo i felicito la Guàrdia Civil pel dia de la seva patrona", ha continuat Roma, que ha intervingut per ser el càrrec civil de més importància institucional a l'acte. En aquest, l'alcalde de Borredà ha recordat que "la unió fa la força" i ha posat en valor l'"actuació coordinada" que hi ha d'haver entre les institucions civils i les policials o militars per mantenir l'ordre i el compliment de la legalitat vigent, tant sigui de la Constitució espanyola, ha dit, com de l'Estatut de Catalunya o de les Bases de Règim Local. 

Finalment, i abans de cantar la ja tradicional cançó de la Guàrdia Civil, el sargent i primer comandant del cos també ha destacat els 170 anys d'experiència, la "disposició constant de servei" als ciutadans del Berguedà, i ha agraït la feina als companys que ja no hi són i l'actual tasca dels agents "encara més en temps difícils".

Més alcaldes i regidors

“M'hagués agradat trobar-hi altres alcaldes i regidors”, ha lamentat Roma en declaracions als mitjans de comunicació. Pel que fa a la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), l'alcalde socialista ha afirmat que ho “preveia” pel moviment “al qual pertanyen”, tot i que ha criticat que altres partits de la comarca no hi hagin volgut enviar més representació, sigui perquè “hi ha massa coses que es barregen”, ha dit, o pel què diran: “Jo crec que a la vida, hem de fer els que ens toca fer, i quan representem un municipi, el representem en tots els llocs i moments”. 

 
De la mateixa manera ho ha considerat Rosalia Monroy, que ha afirmat que la seva assistència s'explica perquè “és important tenir respecte per a tothom”. En aquest sentit, ha afirmat que hi ha institucions en què un es pot sentir “més integrat”, però que, en aquest cas, és un “reconeixement de la tasca”. 

Sense “jutjar la CUP”

Sobre la decisió de la CUP, Biarnés ha afirmat que no “entrarà a jutjar-ho”, malgrat que sí que espera que, d'una manera o altra, l'Ajuntament de Berga tingui “contacte” amb la Guàrdia Civil. Entre altres motius, ha precisat, perquè aquest cos encara gestiona alguns àmbits com ara la pesca i la caça o els temes fronterers. 

“Els necessitem”, ha declarat Biarnés i, per això, ha assegurat que cal que els “canals de comunicació estiguin oberts” i que hi hagi relació entre la institució civil i la Guàrdia Civil: “Que hi hagi bona relació i que d'això se'n beneficiï la ciutat”. 
 

El rector de Berga, Marc Majà, a l'acte de la Guàrdia Civil de Berga. Foto: Aida Morales.

 

Participació