El futur Museu Europeu del Bosc tindrà un fill del Pi de les Tres Branques

40 descendents d'arbres monumentals han estat plantats a l'entorn del futur museu de Sant Celoni

per Redacció, 11 d'octubre de 2015 a les 15:54 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 d'octubre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'alcalde de Sant Celoni, Francesc Deulofeu, plantant un dels plançons. Foto: DBM


Sant Celoni ha fet nous passos de cara a la construcció del futur Museu Europeu del Bosc amb la plantació d'una quarantena de plançons fills d'arbres monumentals, singulars i d'interès de Catalunya, així com també alguns dels més rellevants a nivell estatal i internacional. Entre aquests, s'hi pot trobar el roure de Gernika o el Pi de les Tres Branques. Aquests arbres provenen del viver que l'Ajuntament de Sant Celoni manté a Sant Llorenç de Vilardell fruit d'un banc de llavors d'arbres monumentals recopilades per Martí Boada.


La plantació l'han fet voluntaris de l'empresa de missatgeria americana UPS, de l'ONG Earth Day Network i membres de l'equip tècnic del grup musical U2 que estan de gira per Barcelona. Aquesta acció voluntària l'ha coordinat l'Institut Jane Goodall. De fet, el passat mes de juliol, la prestigiosa primatòloga, etnòloga i antropòloga britànica Jane Goodall va signar un document de suport al Museu Europeu del Bosc i es va comprometre a col·laborar-hi per tirar endavant el projecte.

 

Participació