L’Ajuntament de Berga i Inberga Tur negocien un acord per evitar el judici

El consistori i l’empresa responsable de la gestió de l’hotel Berga Park i l’hostatgeria de Queralt demanen la suspensió del judici

per Redacció, 9 de juliol de 2014 a les 15:57 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de juliol de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Santuari i hostatgeria de Queralt Foto: Aida Morales

L’Ajuntament de Berga i Inberga Tur, l’empresa concessionària de l’hotel Berga Park i les instal·lacions de Queralt, han demanat conjuntament la suspensió del judici per la rescissió per part del consistori de la concessió dels dos equipaments, ha pogut saber NacióBerguedà.
 
Segons aquestes informacions, s’ha demanat que se suspengui la vista perquè s’està negociant un acord “que és molt provable que es produeixi”, i les dues parts tenen fins a 60 dies per tancar-lo o realitzar el judici. 
 
La via judicial va començar després que Inberga Tur presentés un recurs contenciós administratiu contra la rescissió del contracte de la concessió per part del consistori el 2010 en un ple municipal. En aquest, l’Ajuntament va aprovar finalitzar el temps de concessió dels dos equipaments –l’hotel Berga Park i l’hostatgeria de Queralt- per l’incompliment d’algunes de les clàusules que figuraven en el contracte.
 
Fins el moment, no hi havia indicis de voluntat d’arribar a cap acord i el procés per rescindir la concessió s’ha anat allargant des del juny del 2009, moment en què el consistori va iniciar els tràmits per finalitzar-la. Des de llavors, l’hotel Berga Park segueix funcionant mitjançant un contracte de lloguer d’Inberga Tur a l’empresa Queralt, Turisme i Gestió, que dirigeix l’empresari berguedà Pep Graus.
 
En el marc d’aquest acord es podria arribar a desvincular la concessió de l’antiga caserna amb la de Queralt, i convocar un nou concurs separat per adjudicar la gestió per a cadascun dels dos equipaments.

 

Participació