Saldes porta el Planetari Zeus per continuar potenciant el turisme astronòmic

Jasmina Prat assegura que el municipi té una gran qualitat estelar

Aida Morales
10 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 11:42h
 

Foto: Flickr John Lemieux


L'Ajuntament de Saldes, amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona, acull aquest dissabte a l'Oficina de Turisme del municipi una nova activitat adreçada a conèixer les estrelles i els planetes. Serà el Planetari Zeus, una instal·lació adreçada a tots els públics que estarà obert de les 11.00 a les 14.00 hores i de les 16.00 a les 20.00. 

Segons ha explicat a NacióBerguedà la regidora de Turisme, Jasmina Prat, aquesta activitat pretén ser una continuació de les observacions estelars que es van realitzar durant els mesos d'estiu. En aquest sentit, el consistori ha volgut oferir una formació més teòrica de l'espai, per acabar de nodrir els coneixement pràctics que desenes de persones van assolir durant les observacions amb telescopi.

Saldes, de fet, és un dels municipis que està atraient més turisme astronòmic. Els motius, ha explicat Prat, són la qualitat de la visió estelar, que és “molt bona”, i l'entorn, especialment amb el Pedraforca presidint aquesta experiència. Segons ha relatat, durant l'última observació diversos aficionats van poder realitzar fotografies espectaculars de les muntanyes i els estels, una activitat que pensen continuar i fomentar, per tal de convertir el municipi en un referent d'aquest atractiu

“És un turisme molt bo”, ha afegit la regidora. En contraposició amb el turisme estacional de muntanya o de bolets, que moltes vegades passa pel municipi, però no hi fa despesa ni s'hi queda a dormir, ha assegurat que el turisme astronòmic “s'hi queda i gasta”. A més, ha indicat, és un turisme respectuós, en família i que segurament també aprofitarà per veure els recursos culturals i de patrimoni de la zona.