La Generalitat dóna més de 70.000 euros a la Patum

Les ajudes s'invertiran en restaurar comparses, crear un fons musical i reeditar el llibre 'Patum!'

Redacció
09 de juliol del 2014
Ball de Gegants al Passacarrers Foto: Aida Morales

L’ Ajuntament de Berga i el Patronat Municipal de la Patum rebran, per part del Departament de Cultura de la Genralitat, quatre subvencions per un valor total de 70.777 euros per poder tirar endavant diverses actuacions relacionades amb la Patum.
 
Així ho ha informat aquest dimecres el consistori, que ha explicat que les subvencions s’invertiran en quatre projectes per tirar endavant  i potenciar la festa. D’aquests més de 70.000 euros, 44.706 es destinaran a fer front de manera genèrica a les despeses de caràcter ordinari de la Patum.
 
La segona subvenció, de 7.144 euros, s’utilitzarà per restaurar totes les comparses i digitalitzar-les en 3D. Segons l’Ajuntament, això permetrà disposar de tota la informació necessària per a la seva restauració i evitar haver de fer motlles. 
 
Una tercera ajuda de 4.605 euros anirà destinada a la creació del fons musical de Berga i la Patum, una iniciativa que es va començar a tirar endavant l’any passat, a partir de la formació del grup de treball Quimserra. 
 
Finalment, també es subvencionaran amb 14.322 euros els treballs relacionats amb la cultura popular i tradicional catalana i, en concret, a la reedició del llibre ‘Patum!’, l’autor del qual és el president del Patronat de la Patum, Alber Rumbo, i que va ser editat per primera vegada el 2001. L’obra, que va adreçada principalment al turisme, intenta ser un resum històric de la festa, donant pinzellades dels seus trets característics.
Arxivat a