Restringeixen el trànsit de la Ruta Verda entre Pedret i Cal Rosal perquè no sigui una «via de ral·lis»

El president del Consell Comarcal afirma que s'havia detectat una alta presència de cotxes i motos | A partir d'aquest dilluns es farà efectiva la restricció

Aida Morales
07 d'octubre del 2015
Actualitzat el 08 d'octubre a les 12:31h
Pont de Pedret.
Pont de Pedret. | Xtec.

El tram de la Ruta Verda que discorre entre el Pont de Pedret i Cal Rosal deixarà de ser transitable per a cotxes i motos a partir d'aquest proper dilluns i, segons ha anunciat el president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font, només hi podran passar vianants, ciclistes i, en qualsevol cas, veïns que ho justifiquin. 

Segons ha explicat, s'ha adoptat aquesta mesura per l'augment de trànsit rodat que s'hi havia generat després que s'habilités el ferm i la il·luminació. "S'havia detectat que havíem obert una via de ral·lis de cotxes i motos, i la finalitat de la Ruta Verda no és ser una ruta transitada", ha declarat Font. En aquest punt, i amb l'acord de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i dels veïns, ha avisat que a partir de la setmana que ve es col·locarà una "tanca integrada en l'entorn" per restringir aquest tipus de circulació, amb aparcaments a cadascun dels dos extrems del camí. 

De fet, aquest és l'únic tram de la via de 170 quilòmetres entorn del Llobregat que, al Berguedà, ha ocasionat problemes d'aquest tipus, ja que en la resta hi ha esculls de mobilitat o bé el camí és massa estret. No obstant això, per acabar de tirar endavant el GR que ressegueix el Berguedà, des de l'Agència de Desenvolupament han indicat que encara queda molta feina per fer. I és que, a la comarca, un dels punts amb més problemes per habilitar és el que passa pel pantà de La Baells, on s'està estudiant un camí perimetral que pugui donar la volta a l'embassament.

Sigui com sigui, la Ruta Verda és un dels projectes que, des de les institucions públiques, es volen continuar impulsant a la comarca, ja que consideren que "pot ser un revulsiu turístic molt important" i "perquè connecta amb molta gent de Barcelona", ha destacat Font.
Arxivat a