El mosquit tigre s'expandeix pel Berguedà després de l'estiu

Diverses observacions oficials confirmen la presència d'aquest insecte a Berga, Olvan i Gironella

Aida Morales
01 de novembre del 2015
Actualitzat a les 19:13h
Mosquit tigre.
Mosquit tigre.

Exemplar de mosquit tigre. Font: Flickr, Calafellvalo.


Després d'un primer estiu de tempteig, la presència del mosquit tigre s'ha fet evident al Berguedà, si més no, a la part centre i sud de la comarca, amb un total de 14 exemplars identificats i documentats per experts. Aquestes són les dades que recullen científics i entomòlegs del projecte Atrapa el Tigre que, des del 2014, ha realitzat més de 100 observacions a la comarca. 

L'any passat, la presència del mosquit tigre ja es va fer pal·lesa amb un total de cinc exemplars documentats a Berga. No obstant això, a principis d'aquest agost se'n van detectar dos casos més a Olvan, concretament als voltants de la carretera C-62, al costat del camp de Cal Mallol i el Polígon Industrial de Cantallops. Al final de la temporada, però, se n'han detectat tres més a Berga, quatre més a Olvan i un altre a Gironella. 

Segons els experts, aquestes dades són orientatives, ja que permeten veure quina és l'expansió de l'insecte que, en comarques com la Garrotxa, ja s'ha convertit en una plaga. Al Berguedà, però, la seva presència és relativa i, pel que fa a la zona nord, tot i que possiblement n'hi ha, no se n'han trobat durant les darreres observacions.

En aquest sentit, un dels punts a favor del Berguedà podrien ser les moderades temperatures i la manca d'humitat, elements que frenen la reproducció d'aquest tipus d'insectes. De fet, aquest any no ha estat especialment notori, pel que fa a als mosquits i, malgrat que se n'han pogut veure, no han destacat per la quantitat. 
 

El mosquit tigre (Aedes albopictus).