Cal Riera crearà una cooperativa forestal amb vocació de servei públic

L'objectiu de la iniciativa és fomentar l'ocupació i l'inserció social entre les persones amb dificultats

Redacció
06 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 18:47h

Una de les primeres sessions de formació a Cal Riera. Foto: ADBerguedà.


Per fer front a la situació d'atur i fomentar l'ocupació entre les persones amb dificultats d'inserció social, l'Agència de Desenvolupament del Berguedà ha iniciat una acció formativa de gestió i d'aprofitaments forestals, amb l'objectiu d'acabar creant una cooperativa de treball sense afany de lucre i d'iniciativa social a la colònia de Cal Riera, a Puig-reig.

La finalitat dels cursos que ja s'han iniciat, segons han informat, és donar una formació introductòria sobre el treball al bosc i les feines de desembosc, tala, prevenció d'incendis i sistemes d'arrossegament que permeti realitzar treballs de manteniment i conservació dels boscos. En la mateixa línia, fomentar la vocació de servei públic per davant del capital, i prioritzar la qualitat, participació i gestió responsable dels recursos. 

Aquesta formació està organitzada per l'ADBerguedà, amb la col·laboració de l'Associació de Veïns de la colònia de Cal Riera i l'Associació de propietaris forestals 'Berguedà Verd'. A més, també rep el suport de la Diputació de Barcelona. 
Arxivat a