Es crea la nova secció d'esquí de fons del CEB per recuperar el passat fondista del Berguedà

"Aquí hi havia molts Kilians Jornets i Núries Piques", declara Lluís Travé

Aida Morales
04 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 18:11h
Presentació de la nova secció del CEB d'esquí de fons.
Presentació de la nova secció del CEB d'esquí de fons. | Aida Morales.

El Berguedà té, de principis del segle XX, una gran tradició fondista d'esquí alpí i d'esquí de fons. De fet, la seva història es remunta al 1908, quan uns barcelonins van fer les primeres esquiades als Rasos de Peguera. A partir de llavors, amb la fundació del Club Excursionista de Berga el 1928 i la posterior creació del Club Esquí Berguedà (CEB), aquest esport va anar agafant embranzida, fins al punt que Berga va acollir campionats de Catalunya d'esquí, i els seus ciutadans van destacar en nombroses competicions espanyoles i catalanes en aquest esport. 

Aquesta secció, una de les que durant els anys 70 i 80 va funcionar més, es va anar empobrint amb els anys amb la retirada d'alguns dels campions d'esquí de fons, i el poc relleu generacional. Aquest cap de setmana, però, i amb l'objectiu de reviure-la i agrupar els amants d'aquest esport al Berguedà, el CEB ha decidit tornar a fundar la secció d'esquí de fons, que iniciarà les activitats a partir d'aquest Nadal. 

"Estem molt orgullosos de reprendre la secció perquè té una llarga tradició i creiem que és important", ha declarat el president del CEB, Miquel Batriu. En aquest punt, ha posat de rellevància la formació de nous esportistes, així com l'agrupació de professionals més veterans, en la primera trobada de fondistes que també s'ha realitzat aquest dissabte amb una quarantena de participants. 

Berguedà, terra de talents

La proximitat i estima envers la muntanya ha fet que, històricament, del Berguedà n'hagin sortit diversos esportistes de renom. En el camp de l'esquí de fons, això ja va ser així entre els 80 i 90, tot i que Lluís Travé i Jordi Cervera estan convençuts que es pot tornar a aconseguir. 

"Aquí hi havia molts Kilians Jornets i Núries Piques", ha declarat Travé, tot assegurant que s'ha de recuperar la motivació per aquest esport i crear un equip de competició . Abans, però, es començarà amb entrenaments, que s'iniciaran aquest Nadal, ha detallat Cervera, i en què s'hi podrà apuntar tothom d'entre 4 anys i 99. 

Segons ha explicat, el primer que s'ensenyarà serà la tècnica de l'esquí. A partir de llavors, es plantejarà la possibilitat de competir a la Copa Catalana Mini, amb entrenaments dissabte i diumenge a Porté, i curses els dies que se celebrin. En aquest punt, s'aprofitarà l'autocar que té el CEB per anar aquesta estació d'esquí, i també s'intentarà fer contactes o convenis per arribar a acords per llogar el material. 
 

Miquel Batriu i Lluís Travé a la presentació de la nova secció del CEB. Foto: Aida Morales.

Arxivat a