Inforber i UPB, empreses berguedanes al programa «Accelera el Creixement»

El programa treballa en la internacionalització i innovació d'una cinquantena d'empreses

Aida Morales
05 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 19:52h
Sessió inaugural del programa 'Accelera el Creixement'
Sessió inaugural del programa 'Accelera el Creixement' | Diba

Sessió inaugural del programa 'Accelera el Creixement' Foto: Diputació de Barcelona


L'empresa berguedana Inforber Serveis Tic S.L. i la de Viver i Serrateix, UPB Genetic  World S.L. han estat escollides per la Diputació de Barcelona i PIMEC per participar a la 4a edició del programa 'Accelera el creixement'. En aquest, les societats reben assessorament personalitzat pel que fa a la competitivitat, finançament, innovació i estratègia empresarial, i tracen els primers passos per a la seva internacionalització. 

A partir d'aquest mes d'octubre, les empreses començaran una fase del programa amb sessions col·lectives, individuals, d'enfocament amb comitès d'experts i orientadors, a través de les quals traçaran un pla de creixement definit i operatiu. A continuació, ha detallat la Diputació de Barcelona, es realitzarà una tasca important de suport a l'acció, amb un total de 44 hores plenes de màster classes i pràctiques individuals, per iniciar l'execució de les accions definides prèviament en el pla de creixement. 

Durant la sessió inaugural, que es va celebrar aquesta setmana, la diputada de  Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, Sònia Secasens, va remarcar que Catalunya és “un país de pimes” i que, d'aquestes en “depèn la competitivitat” del país. Per això, va destacar la importància de treballar en la seva internacionalització i innovació, així com potenciar d'una manera accelerada, el seu creixement. Per la seva part, el secretari general de PIMEC, Antonio Cañete, també va animar les empreses participants a “aprofitar les sinergies” que hi ha entre elles.