La Biblioteca de Berga es veu obligada a tancar dissabte per falta de personal

Mònica Garcia explica que les dues treballadores i mitja no poden continuar treballant per cinc

Redacció
02 d'octubre del 2015
Actualitzat a la 13:18h
Biblioteca de Berga
Biblioteca de Berga | Xarxa de Bibioteques

El problemes amb la falta de personal depenent del consistori de Berga han arribat a afectar, considerablement, la Biblioteca de la ciutat que, després de l'estiu, ha hagut de reduir els dies en què obria, ja que les treballadores no poden continuar cobrint les hores de dissabte. 

Aquesta és la situació que ha exposat la regidora de Cultura, Mònica Garcia, aquest passat dijous al Ple municipal de l'Ajuntament de Berga, després que la també regidora Maria Antònia Ortega li preguntés per què aquest servei no estava obert darrerament durant aquest dia del cap de setmana. 

"Ens agrada que els grups s'interessin per aquest tema perquè (la Biblioteca) havia estat descuidada durant molt temps", ha contestat Garcia. Ara bé, ha continuat, la decisió de tancar els dissabte no està en mans del consistori ni de les mateixes treballadores, sinó de la forma més adequada i que permeti la llei per cobrir les places de les dues persones que, actualment, estan de baixa, una de les quals es jubilarà properament. 

Davant d'aquesta situació, ha explicat, la Biblioteca de Berga està funcionant amb dues jornades completes i mitja, una quantitat de personal escàs, motiu pel qual és una prioritat buscar-hi solució. "Des de Recursos Humans s'estan fent els possibles per buscar la forma de substituir aquesta persona que s'està jubilant, i està essent difícil de solucionar", ha destacat, la regidora, sense deixar de criticar que, aquesta mateixa situació, s'arrossegava de l'anterior legislatura.

Pel que fa a l'obertura de dissabte, ha relatat que, fins el moment, eren les mateixes treballadores les que, per voluntat i estima de l'ofici, estaven disposades a obrir. Ara, però, i amb la comprensió de l'equip de govern, això deixarà de ser així: "Volien però no podien continuar cobrint l'obertura de la biblioteca dissabte".
Arxivat a