Augmenta l’ocupació hotelera i de càmpings al Berguedà

La situació del Berguedà salva les xifres conjuntes de la demarcació de Barcelona el mes de juny

Redacció
08 de juliol del 2014
El càmping El Vedado de Vallromanes, en una imatge d'arxiu.
El càmping El Vedado de Vallromanes, en una imatge d'arxiu. | ACN
Un càmping Foto: ACN

El Berguedà és una de les comarques de la demarcació de Barcelona amb millors xifres pel que fa a ocupació hotelera, càmpings i cases rurals durant el darrer mes de juny. Segons dades de l’Informe Flaix de la Diputació de Barcelona, el Berguedà ha augmentat 16 punts percentuals l’ocupació hotelera del mateix mes del 2013 i ha aconseguit l’ocupació més alta de la demarcació pel que fa als càmpings.
 
En general, les dades de l’informe mostren un mes de juny fluix a la majoria de comarques, amb caigudes generalitzades respecte del 2013 en les tipologies d’hotel i turisme rural. Tanmateix, la situació del Berguedà salva considerablement les males xifres.
 
Pel que fa als establiments hotelers de la demarcació de Barcelona –no s’inclou la capital catalana ni la resta del Barcelonès- l’ocupació se situa en un 66,7% el mes de juny, tres punts per sota del mateix mes del 2013. Malgrat tot, el Berguedà, l’Alt Penedès, l’Anoia, Osona i el Vallès Oriental presenten augments. En concret, l’estudi destaca la pujada del Berguedà i el Vallès Oriental, que passen d’un 25,06% d’ocupació a un 40,98, i d’un 46,2 a un 63,19%, respectivament.
 
En el cas concret dels càmpings, la Diputació ha destacat un augment a la demarcació durant el mes de juny, i l’ocupació més alta se la ha tornat a endur el Berguedà –sota la marca Pirineus-, amb un 53,1%. En el cas dels càmpings berguedans, la primera quinzena de mes ha estat més bona que la segona. 
 
El mateix ha succeït amb els índexs d’ocupació de les cases de turisme rural que, malgrat registrar un decreixement generalitzat, no han tingut caigudes acusades. En aquest punt, les comarques amb més places, el Berguedà i Osona, també són les que han tingut un descens menor, amb -2,1 i -1,4, respectivament.