Els Castellers de Berga animen a «fer pinya» però amb precaució

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catlaunya realitza un vídeo amb diverses recomanacions de seguretat

Redacció
01 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 14:22h
990_1443701839castells
990_1443701839castells

Els Castellers de Berga s'han sumat a la campanya de la Coordinadora de Colles Castellers de Catalunya que, a través d'un vídeo, anima a fer pinya, però amb seguretat. De fet, en aquest audiovisual apunten alguns dels principals consells per tal de minimitzar el risc de lesió entre els participants d'aquesta part fonamental del castell. 

Pel que fa al vídeo, avisen que les caigudes són poc freqüents, amb poc més d'un 3% dels casos en què els castells s'aixequen. No obstant això, hi ha alguns consells bàsics, tant per castellers nous com pels més veterans, que convé adoptar, ja que, segons apunten, aquesta part del castell recull fins a un 60% de l'energia de l'impacte al caure. 

Entre les recomanacions, s'aconsella evitar portar ulleres, rellotges, braçalets o objectes punxants. Per altra banda, el mocador és efectiu per protegir lleugerament la pell i evitar rascades. En una pinya, a més, cada casteller s'ha de col·locar al lloc més adequat tenint en compte les seves característiques físiques, és a dir, els més alts al davant. A més, està prohibit mirant amunt, i la posició dels braços és molt important per protegir la persona del davant. Un dels elements més obvis, la faixa, també té un paper crucial per evitar lesions a la columna vertebral i, si el castell fa llenya, a més, es recomana augmentar la tensió muscular i fer pit. 
Arxivat a