Unes 1.300 persones visiten el ClickPatum a Barcelona

L'exposició triplica el nombre d'assistents de les anteriors exposicions a l'Orfeó Martinenc

Aida Morales
30 de setembre del 2015
Actualitzat a les 10:51h

Més de 800 clicks formen l'escena del salt de Plens a la plaça de Sant Pere Foto: Aida Morales


L'exposició patumaire ClickPatum, conformada per 'clicks' i que recrea, ben bé, els diferents moments de la festa berguedana, ha finalitzat amb un èxit fora de l'esperat a l'Orfeó Martinenc de Barcelona. En total, i segons han informat els organitzadors, es calcula que hi han passat prop de 1.300 persones, de les quals 300 provinents de diferents col·legis de la capital catalana. 

Bona part dels visitants ha pogut conèixer, de la mà dels Playmòbils, una mica més el que és la Patum de Berga, mentre que els escolars, que han realitzat visites guiades, han aprofundit en la història de la festa i les característiques de les comparses de la Patum.

Per altra banda, l'afluència de gent que ha passat per l'Orfeó durant les festes de la Mercè ha estat sensiblement més elevada que en altres ocasions ja que, tal com han apuntat, l'exposició ha triplicat el nombre d'assistents de les anteriors. En aquest punt, asseguren que la valoració que en fan és "molt positiva", ja que l'exposició ha permès ser un "punt de partida" per conèixer la festa, així com algunes de les particularitats del Berguedà. 

Aquesta mostra, que s'ha situat a l'avinguda Meridiana 97 de Barcelona, s'ha pogut veure durant 10 dies, fins el passat 27 de setembre en horari de matí i tarda. En aquesta, s'hi han exposat 2.500 'clicks' inclosos en un total de 10 diorames, on s'anaven mostrant escenes puntuals de la festa i de les seves comparses. A més, també ha pogut interactuar amb l'exposició a través d'elements discordants que s'havien de trobar. 
 
Arxivat a