Manu Guix, concerts, poesia i teatre-cabaret al nou Culturitza't de Gironella

Les actuacions començaran aquest dissabte 10 d'octubre i finalitzaran a mitjans de desembre

Aida Morales
29 de setembre del 2015
Actualitzat a les 10:32h

Roda de premsa de presentació del cicle Culturitza't Foto: AjGironella


Com ja és costum, Gironella es torna posa les piles quan arriba el fred, i llança al carrer el Culturitza't, un cicle cultural que acosta a la vila concerts de renom i diverses disciplines escèniques que tornen a la vida els carrers freds d'aquests mesos menys alegres. Serà a l'església Vella de Gironella, amb una nova combinació de concerts, espectacles, però també poesia musicada i teatre-cabaret.

El Culturitza't començarà el proper dissabte 10 d'octubre amb una primera actuació de nivell. El mediàtic compositor, intèrpret i director musical Manu Guix donarà, amb el seu piano, el tret de sortida del cicle amb un concert que, segons ha informat l'Ajuntament de Gironella, també comptarà amb “alguna altra sorpresa”. Les actuacions continuaran el 7 de novembre amb Celeste Alias, que versionarà el cubà Antonio Machín. Dies després, el 20 de novembre, hi haurà l'actuació del grup Els Nenes Eufòrics i Tomàs Arias amb el poeta Josep Pedrals i, per acabar, el 12 de desembre, la posada en escena de Delikatessen, una proposta de teatre, concert-cabaret, que interpretarà la companyia professional que dirigeix la gironellenca Maria Casellas. 

Segons ha declarat l'alcalde de Gironella, David Font, en la roda de premsa de presentació, el Culturitza't té una voluntat “clara” d'acostar artistes del panorama català a Gironella, a un “preu popular”. D'aquesta manera, aquest cicle consolida el seu atractiu, no només pels gironellencs, ha dit, sinó per tota la comarca i rodalies, motiu pel qual aquest han ha volgut seguir apostant per “grups de referència del país”. 

En aquest mateix sentit, el fet que el Culturitza't pugui portar a Gironella actuacions i artistes de gran qualitat significa, segons el regidor de Cultura, Festes i Patrimoni, Lluís Vall, que aquesta vila “pot i és capital de cultura al Berguedà”. A més, ha continuat el dinamitzador de joventut i cultura, Samuel Mateos, es farà en un espai “singular” que, aquest any, encara es veurà més millorat, amb el perfeccionament de l'ambientació per a cada actuació: “Enguany s'apostarà per una molt bona sonorització i una millora en la il·luminació”.

Tots els concerts i espectacles començaran a les 20.30 hores del vespre a l'Església Vella, i les entrades es podran adquirir i reservar al mateix consistori, o comprant-les una hora abans de l'actuació. En aquest cas, però, i per la limitació d'espai, l'aforament màxim serà de 120 persones. 
 

 

Arxivat a