PSC, PPC i Catalunya Sí que es Pot valoren «poc positivament» els resultats al Berguedà

Socialistes i populars pateixen pèrdues però es mantenen | El partit de Joan Ravell perd 450 vots al Berguedà, en comparació amb els darrers resultats d'ICV

Aida Morales
29 de setembre del 2015
Actualitzat a les 15:30h
Cartells de Miquel Iceta i Xavier Garcia Albiol.
Cartells de Miquel Iceta i Xavier Garcia Albiol. | Adrià Costa

Cartells de Miquel Iceta i Xavier Garcia Albiol. Foto: Adrià Costa.


Cap dels partits polítics contraris al procés d'independència que han acabat tenint representació al Parlament de Catalunya ha fet una bona valoració dels seus resultats. Ni en termes globals ni, segons han manifestat a NacióBerguedà, pel que fa a l'àmbit comarcal. Uns resultats, han coincidit el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), el Partit Popular català (PPC) i Catalunya Sí que es Pot, que no són positius, tot i que tampoc extremadament negatius. 

“És un lloc complicat”, ha reconegut la regidora del PSC de Berga, Rosalia Monroy. No obstant això, ha celebrat que el seu partit hagi perdut poc i que, en aquest sentit, hagi mantingut una bona posició, sobretot, pel que fa a l'Alt Berguedà. D'aquests darrers comicis al Parlament, el PSC ha aconseguit 1.638 vots al Berguedà, 113 menys que el 2012 i, pel que fa a Berga, n'ha obtingut 617, 67 menys. En comparació amb les municipals, per altra banda, són 100 més, una realitat que Monroy ha celebrat: “Estic contenta perquè és un lloc que costa”. 

Pel que fa al PPC, quarta força al Berguedà, Joan Antoni López Noguera ha afirmat que no poden estar contents, tot i que, tenint en compte la lleugera pèrdua de vots al Berguedà fins als 1.137, creu que “s'ha perdut poquet”. De fet, López Noguera considera que, sobretot a Berga, on només s'han perdut 44 vots, “s'ha aguantat bastant bé el resultat”. 

A més, el dirigent del PPC també afirma que el resultat d'aquestes eleccions a Berga -490 vots- indica que, si el seu partit s'hagués pogut presentar també a les municipals, actualment hi hauria un regidor popular al consistori berguedà.

“No han sigut bones, era esperable”, ha declarat el regidor d'Iniciativa per Catalunya Verds i cara visible de Catalunya Sí que es Pot al Berguedà, Joan Torres. Segons ell, aquestes eleccions han estat molt polaritzades entorn de la independència, motiu pel qual els partits que presentaven “un projecte més social” han quedat en segon pla. Per a Catalunya Sí que es Pot, els resultats d'aquest 27 de setembre han estat considerablement dolents, perdent 451 vots al Berguedà fins a quedar amb 801 paperetes, i amb una davallada de 54 vots a Berga fins a les 361. 

“Potser la nostra indefinició en el tema nacional també ha comptat”, ha reconegut, i ha assegurat que, d'ara endavant, s'haurà de fer una “valoració acurada” dels resultats, tot i que, d'entrada, no creu que la presència de Podemos hagi condicionat el vot negativament. En qualsevol cas, ha dit, ICV es queda, a nivell nacional, com fa dues legislatures.