Es publica el llibre pòstum de Carles Salmerón sobre els primers trens de FGC

El document va ser escrit per l'expert en trens i el seu fill, Joan Carles Salmerón

Redacció
28 de setembre del 2015
Actualitzat a la 13:42h

Joan C. Salmeron presentant el llibre escrit conjuntament amb el seu pare. Foto: FGC.


El jove poblatà Joan Carles Salmerón ha presentat, en un acte organitzat per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), el llibre que va escriure conjuntament amb el seu difunt pare, Carles Salmerón, sobre els primers trens de FGC. Aquest, titulat 'Els trens 111. Els primers trens de FGC' és un recull exhaustiu de documentació escrita i imatges dels 32 anys d'història de les unitats de tren d'aquesta sèrie. 

Segons FGC, aquest exemplar, a més, permet descobrir diverses anècdotes de la història d'aquests trens que, per altra banda, van oferir un notori servei a la societat dels anys 80. Un llibre històric, en la seva major part, però també àmpliament artístic, amb fotografies de gran format on els usuaris i els passatgers són els protagonistes. 

Després de l'acte, que va tenir lloc dimecres amb la presència del president de FGC, Enric Ticó, i del fill de Carles Salmerón, es va batejar una unitat de tren de la sèrie 113, amb el nom de l'escriptor i historiador especialitzat en ferrocarrils.