1 de 10

El nou president de la Cambra de Comerç al Berguedà vol «unir el sector empresarial»

Joan Boix critica que l’ACEB i la Cambra no acabin "d’anar coordinats” en pro de la comarca

per Redacció, 7 de juliol de 2014 a les 14:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de juliol de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El nou president de la Cambra de Comerç al Berguedà, Joan Boix, que substitueix en el càrrec Enric Montañà creu que una de les prioritats dels empresaris berguedans és “unir el sector”. Així ho ha dit en declaracions a aquest diari, després de conèixer-se que el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, ha confiat en Boix per a representar la comarca i liderar la delegació.
 
Segons el cofundador i conseller delegat de Serradora Boix i ja actual president de la Cambra al Berguedà, els interessos dels empresaris de la comarca haurien d'estar ben coordinats: “Ja que som pocs, al menys que poguem tenir criteris unificats i tirar endavant amb un únic objectiu”, ha declarat.
 
En aquest sentit, ha lamentat que l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB) i la Cambra fins ara no hagin pogut anar a una, i ha remarcat que treballarà perquè “no hi hagi una opinió de la Cambra i una de l’ACEB". Segons ha dit, és important que es pugui “posar un ordre de prioritats i ser reivindicatius en les coses que interessen a la majoria de berguedans”, i això només serà així si les dues associacions estan “ben avingudes”.
 
Entre els objectius que es planteja Boix, un dels més importants és aconseguir que el Berguedà tingui bones comunicacions per carretera, ha dit, “i no solament tirar amunt amb l’autovia”, sinó també millorar les comunicacions transversals. En aquest aspecte, l’ACEB també ha reivindicat recentment a la Generalitat que iniciïn les obres de la variant de Sagàs, que comunica el Berguedà amb Osona. 
 
La trajectòria empresarial
 
Joan Boix compta amb una extensa trajectòria empresarial, sobretot en el sector de la fusta. A part del càrrec que ocupa a la seva pròpia empresa, ha format part de diverses iniciatives com el Gremi de Serradors i Rematants de Barcelona, l’Associació de Serradora i Rematants de Catalunya o l’Associació Catalana Promotora de la Certificació Forestal (ACCF). A més, també és conseller delegat d’Aplicacions Energètiques de la Fusta (AEF) i d’Aplicacions Viàries de la Fusta (AVF).
 
Per a l’empresari, el nomenament “és un acte de generositat” perquè vol dir representar tot el sector i treballar per a ell. A més, ha valorat que Valls l'hagi escollit per ocupar el càrrec, ja que és el president de la Cambra de Comerç de Barcelona qui determina “unes persones de confiança”, i s’ha compromès a treballar per la comarca en tot allò que li sigui possible.
Participació