La CUP de Berga tanca la campanya a Santa Eulàlia apel·lant a la «dignitat»

Montse Venturós afirma que la Candidatura d'Unitat Popular és l'únic partit que aposta per canviar la realitat en el seu conjunt

Aida Morales
25 de setembre del 2015
Actualitzat el 26 de setembre a les 10:39h
Montse Venturós a l'acte de final de campanya de la CUP.
Montse Venturós a l'acte de final de campanya de la CUP. | Aida Morales.

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha realitzat, aquest divendres a la tarda, el seu acte de final de campanya al barri berguedà de Santa Eulàlia. Un acte que, més enllà d'encarar-lo com un míting, s'ha volgut transformar en una festa, amb una xerrada a càrrec de Sergi Serra, animació infantil i una botifarrada popular, més enllà de l'únic parlament polític que hi ha hagut, el de l'alcaldessa de la ciutat, Montse Venturós. 

Davant d'un centenar de persones, Venturós ha instat a omplir les urnes “de dignitat, humilitat i de poble” però, sobretot, a omplir els carrers de “sobirania i unitat popular”. I és que, segons ha dit, la CUP no renuncia “a absolutament res”, i té molt clar que aquesta és una fita que s'ha de realitzar des de la base, i no només de l'entrellat institucional. 

“A Berga fa poc que hem emprès un nou camí; el 24 de maig la ciutat va decidir governar-se”, ha explicat. No obstant això, també ha volgut deixar clar que l'Ajuntament de Berga és una institució que, com altres, té unes “limitacions difícils de franquejar”, un fet que fa que sigui “indispensable” gestar noves formes d'autoorganització: “De poc serveixen alcaldesses i regidors si no hi ha un treball de base gestionant l'autopoder”.

Independència per canviar-ho tot

Tal com ja afirmaven en un dels seus lemes de campanya, la CUP aposta per una independència per canviar la realitat política de Catalunya, però també la dels Països Catalans, la realitat social, cultural, lingüística i econòmica. “Des de la CUP volem la independència d'aquells que obliguen a posar preu a les nostres vides”, ha proclamat Venturós que, acte seguit, ha recordat que es tracta d'una “oportunitat històrica” per crear un nou estat “al servei de les classes populars”.

Un moment, ha continuat, en què els catalans han de ser “valents i valentes” i, sobretot, ha afegit, un moment en què han de ser “actors, productors i directors” de les seves pròpies vides. Per això, ha posat èmfasi en la necessitat d'aconseguir la “plena sobirania” i començar a construir un nou futur. “Perquè hem perdut la por”, ha assegurat, i ha acabat: “Fins i tot, a tenir por”.
 

Públic de Santa Eulàlia a l'acte de la CUP. Foto: Aida Morales.

 

Montse Venturós a l'acte de campanya de la CUP. Foto: Aida Morales.

Arxivat a