Esther Niubó (PSC) lamenta a Berga la «guerra de banderes» d'aquest 27-S

El primer secretari dels socialistes al Berguedà, Nicolás Viso, aposta per una “Catalunya millor dins d'una Espanya diferent”

per Aida Morales , 25 de setembre de 2015 a les 17:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de setembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Esther Niubó, amb dirigents socialistes de Berga i el Berguedà. Foto: Aida Morales.


La número 8 de la llista del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Esther Niubó, s'ha acostat al Berguedà aquest divendres, en la darrera trobada electoral que aquest partit ha realitzat al Berguedà. Després de realitzar un dinar informatiu, on se li han traslladat algunes de les inquietuds i necessitats de la comarca, Niubó ha recordat, en declaracions a NacióBerguedà, que les eleccions d'aquest proper diumenge 27 de setembre no són plebiscitàries, “però sí determinants”. 


En aquest punt, la candidata socialista ha indicat que el PSC comparteix la “insatisfacció” que hi ha en la relació entre Catalunya i Espanya però que, a diferència d'altres partits, no volen continuar amb aquest “ambient de crispació” i “guerra de banderes”. “Nosaltres no volem quedar-nos com estem”, ha declarat Niubó, tot i que també ha afirmat que la independència “no és la solució màgica per a tots els problemes”. 

Una declaració que el primer secretari dels socialistes al Berguedà, Nicolás Viso, ha compartit, tot criticant “l'immobilisme” d'algunes formacions polítiques. Segons ha dit, el PSC vol vetllar per una “Catalunya millor dins d'una Espanya diferent”, un fet que aniria de la mà de la possibilitat de modificar el marc legal existent i donar una resposta més adequada a les necessitats de Catalunya, però també, de la comarca. 


Ni Junts pel Sí, ni PP

Per a Niubó, el PSC és la “garantia” del progrés, una llista que s'allunya de la candidatura “fraudulenta” de Junts pel Sí, ha dit, de la qual ha criticat que hi hagi un candidat que “no dóna la cara” i que pot acabar essent president de la Generalitat. De la mateixa manera, ha afegit, el PSC és una llista allunyada de “radicalismes”, com no és el cas del Partit Popular català, que ha denunciat que presenti un candidat “xenòfob”. I en conjunt, ha acabat, una llista que es desmarca de “l'ombra de la corrupció”. 

“Nosaltres sí que estem per una via del diàleg i per buscar un acord”, ha declarat la número 8, tot remarcant que s'intentarà aconseguir un reconeixement de la singularitat de la societat catalana, un millor finançament i clarificar les competències.

 

Participació