Inverteixen 400.000 euros per fer arribar gas natural a Guardiola de Berguedà

L'empresa Gas Natural Fenosa realitzarà la instal·lació de gas per proveir 635 habitatges

Aida Morales
25 de setembre del 2015
Actualitzat a la 13:52h

Inauguració del tub de gas natural fins a Guardiola de Berguedà. Foto: Cedida.


L'empresa Gas Natural Fenosa, que s'encarrega de subministrar aquest tipus d'energia a través de la seva pròpia distribuïdora, ha decidit invertir 400.000 euros per fer arribar aquest combustible a Guardiola de Berguedà. Segons una nota de premsa de la companyia energètica, es construiran uns 3,5 quilòmetres nous de xarxa per gasificar el municipi, un fet que permetrà abastir de gas natural uns 635 habitatges.

De fet, aquest mateix dijous s'ha presentat el projecte amb l'arribada de la canonada central al poble. Aquest acte, ha comptat amb la presència del seu alcalde, Josep Lara, i del delegat de Noves Poblacions i Infraestructures de Catalunya i Balears de Gas Natural, Robert Gauxax. Per al batlle, la possibilitat d'oferir gas natural als veïns de Guardiola és un gran “avenç”, sobretot, en “modernitat”, ja que permet donar opcions més ecològiques i, en alguns casos, també més econòmiques del que ja hi havia. 

Segons ha explicat a NacióBerguedà, se sent especialment “content”, ja que Guardiola serà el segon municipi de l'Alt Berguedà que, després de Bagà, disposarà d'aquest servei. Un sistema energètic que, per altra banda, ha estat ben rebut pels veïns del poble ja que, en menys d'un mes, ja s'han realitzat més de 100 contractes. No obstant això, no serà fins d'aquí a un any, quan aquests es podran fer efectius, ja que l'empresa tot just ha començat a iniciar la canalització per tots els carrers. 

A més, ha destacat Lara, es tracta d'una empresa “de solvència contrastada” que, per altra banda, ha posat una oficina d'atenció al públic al centre del poble per tal d'explicar el projecte i resoldre dubtes. Pel que fa a l'Ajuntament de Guardiola de Berguedà, ha remarcat, es donaran les facilitats corresponents per tal de minimitzar els efectes de les obres, ja que, segons ha reconegut l'alcalde, “passar rases és una cosa que pot molestar”.