La Berga Bolet agafa embranzida amb tallers, jocs, més de 7.500 tapes i novetats al concurs de boletaires

Els comerciants del carrer major esperen revalidar l'èxit i augmentar la participació en la degustació

Aida Morales
25 de setembre del 2015
Actualitzat a les 18:06h
Presentació de la Berga Bolet.
Presentació de la Berga Bolet. | Aida Morales.

Una vegada paït l'èxit i la transformació de la Berga Bolet l'any passat, els comerciants i la Penya Boletaire del Berguedà, conjuntament amb l'Ajuntament de Berga i l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, han programat, per aquest proper 3 i 4 d'octubre, un cap de setmana d'expectatives ben altes. Aquest seguirà la tònica de gastronomia, cultura i bolets dins del centre històric de Berga, i també comptarà amb el ja tradicional Concurs de boletaires al Pla de Puigventós. 

La festa començarà a partir de les 9.00 del matí de dissabte, amb una trobada de scooters antigues a la plaça de Sant Joan. A partir de llavors, i amb l'obertura de les botigues, els carrers del nucli antic s'ompliran de música, activitats infantils, jocs i tallers. Pels volts del migdia, a totes les places del centre comercial del carrer major hi haurà un vermut musical amb música en viu i, de cara a la tarda, l'actuació dels Castellers de Berga a la plaça del Forn i de la Berguedana de Folk a la plaça de Sant Joan. 

La festa, però, no pararà amb l'arribada de la nit, quan, llavors, serà el moment de posar, en sentit figurat, tota la carn a la graella. Segons han explicat les botigueres Ariadna Herrada i Anna Farràs, es calcula que es posaran a la venda per un preu d'1,5 euros entre 7.500 i 12.500 tapes, ja que hi haurà uns 25 restauradors de tota la comarca repartits pel centre històric que oferiran les seves creacions. Els tasts es podran degustar sota l'ambientació dels grups 'Poca-Solfes', 'Els Bandarres', 'Bob & el Lladre', 'Tuyet i Cia' i 'Black and Wite'. A partir de les 23.30 hores, a més, hi haurà concert d''Antídot' i 'd Figurins' a càrrec de Berga Scooter Club a la General. 

 
“Esperem revalidar l'èxit i augmentar la participació”, ha destacat Herrada. En aquest sentit, ha continuat Farràs, l'objectiu és “donar projecció a la ciutat i al centre comercial”, així com “ajudar a situar Berga com a capital del bolet”. De cara a diumenge, han precisat, Berga Comercial tornarà a organitzar una gran arrossada popular a la Ronda Queralt, amb tallers i jocs repartits pels diversos carrers i, a la tarda, es farà el final de festa i batucada fins a la falla. 

No obstant això, el plat fort de diumenge serà el 59è Concurs de boletaires que es farà, com ja és tradicional, al Pla de Puigventós, a Castellar del Riu. En aquest, hi tornarà a haver un autobús gratuït que realitzarà el trajecte des de Berga, un concurs de boletaires infantil que, aquesta vegada, no permetrà l'accés als pares, sinó que els tutors dels nens seran altres nens més grans, i el lliurament de premis de boletaire d'honor que aquest any seran per al president del Consell Comarcal, David Font; el cap de la secció d'Espais Naturals, Eduard Parés; i la directora del Museu del Bolet de Montmajor, Josefina Vilajosana. 

Segons el president de la Penya Boletaire, Jesús Perarnau, és recomanable pujar fins al Pla de Puigventós amb transport públic, ja que allà hi acostuma a haver problemes d'aparcament. De fet, a llarg termini no descarta que, finalment, s'hagi de canviar aquest emplaçament per aquest mateix motiu. 

Projecció turística

Tant el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Berga, Francesc Ribera, com el president de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, David Font, han coincidit en posar en valor la feina s'està realitzant a la ciutat, tant des de la Penya com des de la UBIC. “Ells són els autèntics protagonistes”, ha destacat Ribera, tot i afirmant que, per part del consistori, hi ha “interès per consolidar l'aposta per aquest sector”. 

“Aquesta festa marca l'inici de totes les festes del bolet que farem al Berguedà”, ha continuat Font. Unes celebracions, ha dit, “que no fan més que recollir un dels nostres trets significatius”, que són ser terra de bolets, de natura i de “bona gastronomia”. Per això, ha manifestat que cal “tirar endavant mostres com aquestes”, per tal de posicionar el Berguedà com un referent pels de dins, però també pels de fora.
 

Programa d'activitats de la Berga Bolet

 

Presentació de la Berga Bolet. Foto: Aida Morales.

Arxivat a